Tässä pohjana on klassinen Bolognesekastike. Aidossa bolognesekastikkeessa käytetään aina lihalientä, porkkanaa ja juuriselleriä, jotka antavat kastikkeelle sen ominaisen maun. Nyt vaihdoin lihaliemen kasvisliemeen ja jauhelihan nyhtökauraan. Jos haluat tehdä alkuperäisen spagettikastikkeen, niin vaihda ne takaisin – muuten ohje käy hyvin peruskastikkeeksi pastan kanssa.
Pasta Bolognese nyhtökaurasta neljälle
300 g spagettia (vettä ja suolaa keittämiseen)
1 paketti tomaatilla maustettua nyhtökauraa (tai 300 g naudan jauhelihaa)
1 hienonnettu sipuli
pieniksi kuutioiksi leikattu porkkana
pieniksi kuutioiksi leikattu juuriselleri
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
1 tl vehnäjauhoja
1 purkillinen tomaattimurskaa
2 dl kasvis (tai liha-) lientä
1 rkl oreganoa
1/4 tl timjamia
suolaa ja pippuria
Lisäksi: 100 g parmesaaniraastetta
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkana erittäin pieniksi kuutioiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori juuriselleri ja raasta se karkealla terällä tai kuutioi pikkupaloiksi. Kuullota vihannekset pehmeiksi voissa. (Jos teet lihakastikkeen, ruskista tässä kohtaa jauheliha kasvisten kanssa.)
Ripottele jauhot päälle ja sekoita. Kaada joukkoon kasvis(tai liha-)liemi ja tomaattimurska, mausta sitten kastike yrteillä ja purista joukkoon valkosipuli. Hauduta kannen alla alhaisella lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä sillä aikaa pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Lisää nyhtökaura viimeisenä kastikkeen ollessa valmis. Sekoittele kastikkeen sekaan ja anna lämmetä.
Tarjoile pasta kastikkeen ja parmesaaniraasteen kera. Hyvä lisä on tuoresalaatti ja itsetehty patonki. Ohje patonkiin löytyy tästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti