torstai 22. joulukuuta 2016

Hunajainen punajuurivuoka

Joulukalkkuna kaipaa jotain mausteista ja ryhdikästä kasvisruokaa rinnalleen, joten punajuurivuoka kuulostaa ihan hyvälle idealle. Pihistin idean ruokaan SAM-hunajan sivuilta, mutta muokkasin sitä omaan makuuni - eli vaihdoin aurajuuston vuohenjuustoon ja maustelin vähän rohkeammin. Punajuurivuoka korvaa rosollin joulupöydässä ja tuo väriä muuten haalean värisiin laatikoihin.


Hunajainen punajuurivuoka

1 kg punajuurta

(suolaa keitinveteen)

2 kpl kanamunaa

2 dl kermaa

140 g pehmeää vuohenjuustoa

0,5dl juoksevaa hunajaa

2 tl muskottipähkinää

valkopippuria

suolaa tarvittaessa

Kuori ja pilko punajuuret. Keitä punajuuret suolavedessä kypsäksi ja soseuta ne.

Sekoita keskenään hunaja, kananmunat, kerma, vuohenjuusto ja mausteet. Kaada seos punajuurisoseeseen ja sekoita.

Kaada punajuurisose vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa. Punajuurivuoka valmistuu noin tunnissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti