keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Helppo Mämmimutakakku on pääsiäisen jälkiruokaherkku

Jos tykkäät tummasta suklaasta ja mutakakuista sekä olet mämmin kanssa kaveri, tämä on sinulle herkkujälkkäri – suklaata ja mämmiä samassa kakussa – nam! Ihanaa!

Toki, jos mämmi ei ihan ole sinun juttu, niin kannattaa kokeilla. Tässä kakussa mämmi maistuu suklaan taustalla, mutta kakkumuodossa se ei tunnu niin ikävältä suussa kuin pelkkä mämmi – eli tämä maistuu myös niille, jotka eivät tykkää mämmistä.

Ja kaikki tykkää suklaasta...!


Mämmimutakakku eli mudcake

150 g meijerivoita

150 g taloussuklaata

4 kananmunaa

2 dl sokeria

200 g (n. 1,5 dl) mämmiä

100 g mantelijauhetta

¼ dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)

1 tl leivinjauhetta

lisäksi:

1 tlk (2,5 dl) Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1 tl sitruunankuorta raastettuna

pinnalle:

suklaamunia tai muita pääsiäiskarkkeja

minttua ja syötäviä kukkia

Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat ja korppujauhota ne.

Sulata rasva miedolla lämmöllä isohkossa teräskattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Lisää sokeri ja munat kattilaan sähkövatkaimella vatkaten tai voimakkaasti vispaten käsivatkaimella. Sekoita joukkoon mämmi.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.


Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmean taikinamaiseksi. Anna kakun tekeytyä kylmässä ennen tarjoamista. Koristele kakku suklaamunilla, mintulla ja kukilla.

Vaahdota vaniljakastike ja mausta se sitruunankuorella, tarjoa kakun kanssa. Myös vaniljajäätelö sopii hyvin mämmimutakakun kanssa.




Ohje Pirkka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti