lauantai 9. syyskuuta 2017

Suklaa-omenakakku syksyn omenista

Syksy on omenien aikaa. Jos mietit mitä ihanaa voisi omenasadosta tehdä, niin tässä hyvä ohje. Älä ihmettele, että munavaahdon sekaan laitetaan kiehuvan kuuma vesi-voiseos. Nk. sienikakku tehdään lisäämällä kiehuvaa vettä muna-sokerivaahtoon, jolloin kakun rakenne on ”sienimäinen”. Kannattaa huomioida, että taikinavaahto moninkertaistuu kiehuvaa vettä lisätessä, joten varaa vatkaamiseen riittävän suuri kulho. Lisäsin myös suklaata kakkupohjaan, joten kakussa on tuplaherkut – omena-kaneli + suklaarouhe = herkkupommi!



Suklaa-omenakakku

50-100 g tummaa taloussuklaata

2 isoa hapanta omenaa

3 rkl sokeria

1,5 tl kanelia

3 munaa

3 dl (ruokokide-)sokeria

100 g voita tai margariinia

1 dl vettä

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

vuokaan:

voita tai margariinia

kookoshiutaleita

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Voitele ja jauhota kookoshiutaleilla 2 litran kakkuvuoka (Ø 24 cm).

Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi veitsellä.

Kuori omenat ja poista siemenet. Leikkaa ne isoiksi paloiksi. Laita kulhoon sokeri ja kaneli, sekoita. Lisää omenapalat, jotka pyörittelet sokeri-kanelissa.


Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.

Kuumenna vesi ja voi kiehuvaksi. Lisää se muna-sokerivaahtoon vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen. Lisää lopuksi suklaarouhe.


Kaada taikina vuokaan. Paina omenanlohkot taikinaan ja nosta vuoka uuniin.


Paista uunin ala-/keskitasolla 40-45 min tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista tarjolle. Koristele pölysokerilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti