tiistai 31. lokakuuta 2017

Pikajälkiruoka omenahillokkeesta

Kun tein omenahilloa uunissa, niin en survonut omenoita sileäksi hilloksi vaan ne saivat jäädä rouheiksi niin, että lohkot hieman näkyvät ja tuntuvat. Tarkoitus ei ollut tehdä perinteistä hilloa vaan hillokkeen tapaista, jota voin sitten käyttää jälkiruokiin.

Ohje uuniomenahilloon on tässä.

Yksi nopea ja tosi helppo jälkiruoka on yhdistää uunissa paahtunutta omenahilloa ja kaupan valmista vaniljakastiketta. Voiko yksinkertaisempaa ja herkullisempaa jälkiruokaa ollakaan!


Omenahilloke ja vaniljakastike

n. 1 dl omenahilloketta per annos
valmista vaniljakastiketta

Lusikoi omenahilloke jälkiruokakulhoon ja kaada vaniljakastike päälle. Tarjoile!

Jos haluat hifistellä, niin lämmitä mikrossa hilloke haaleaksi ja sitten lisää kylmä kastike päälle! Nam!

Vaihtelua vaniljakastikkeeseen tulee, jos lusikoit omenahillokkeen päälle valmista kinuskia eli peltipurkissa myytävää maitotiivistettä, joka on keitetty kinuskiksi. Tai sitten voit käyttää valmista maitotiivistettä suoraan, ilman kinuskiksi keittämistä. Molemmat tavat ovat hyviä - maito on makeutettua, joten lähinnä maku ratkaisee kumpi vaihtoehto on parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti