Karitsankyljykset neljälle
0,5 kg karitsankyljyksiä eli 4 isoja tai 8 pientä
pippuria ja suolaa myllystä
paistoon öljyä/voita
Marinadi
5 valkosipulinkynttä, viipaloituna
1 luomusitruunan keltainen kuori ja menu
Erilaisia yrttejä: muutama oksa timjamia, pari rosmariini ja persiljaa
n. 1 dl oliiviöljyä
vähän pippuria myllystä
Viipaloi valkosipulinkynnet, revi/saksi yrtit isoksi silpuksi, kuori sitruunasta kuorilastuja perunankuorimaveitsellä ja purista mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset pussissa ja lisää karitsankyljykset sisään. Marinoi kyljyksiä välillä käännellen yön yli (tai vähintään 4 tuntia).
Glaseeraus
6 rkl luomuhunajaa
1 rkl Dijonin sinappia
muutama oksa tuoretta timjamia
½ rkl balsamicoa
Valmista glaseerausseos sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa.
Valmistus
Kuumenna grillipannu (tai grilli) ja grillaa kyljyksiä muutama minuutti molemmin puolin. Älä paista liikaa! Kyljysten pitää jäädä hyvin roseiksi – näin ne ovat maukkaimmillaan.
Glaseeraa kyljykset pensselillä hetkeä ennen kuin otat ne pannusta. Pane myös loppu glaseerausliemi tarjolle.
Tarjoa paistetun pinaatin, bataattimuusin ja sitruunalohkojen kera.
Marinadi
5 valkosipulinkynttä, viipaloituna
1 luomusitruunan keltainen kuori ja menu
Erilaisia yrttejä: muutama oksa timjamia, pari rosmariini ja persiljaa
n. 1 dl oliiviöljyä
vähän pippuria myllystä
Viipaloi valkosipulinkynnet, revi/saksi yrtit isoksi silpuksi, kuori sitruunasta kuorilastuja perunankuorimaveitsellä ja purista mehu. Sekoita kaikki marinadin ainekset pussissa ja lisää karitsankyljykset sisään. Marinoi kyljyksiä välillä käännellen yön yli (tai vähintään 4 tuntia).
Glaseeraus
6 rkl luomuhunajaa
1 rkl Dijonin sinappia
muutama oksa tuoretta timjamia
½ rkl balsamicoa
Valmista glaseerausseos sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa.
Valmistus
Kuumenna grillipannu (tai grilli) ja grillaa kyljyksiä muutama minuutti molemmin puolin. Älä paista liikaa! Kyljysten pitää jäädä hyvin roseiksi – näin ne ovat maukkaimmillaan.
Glaseeraa kyljykset pensselillä hetkeä ennen kuin otat ne pannusta. Pane myös loppu glaseerausliemi tarjolle.
Tarjoa paistetun pinaatin, bataattimuusin ja sitruunalohkojen kera.
Vinkki: pakastealtaasta saa valmista bataattimuusia, jos ei ehdi itse tekemään.
Paistettu pinaatti
1 rkl öljyä + 1 rkl voita
200 g pinaattia (baby)
2 kpl valkosipulinkynttä (viipaloituna)
1/4 tl sokeria
ripaus suolaa ja pippuria myllystä
Kuumenna öljy+voi, lisää huuhdotut ja valutetut pinaatit sekä viipaloidut valkosipulit. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Mausta paistettu pinaatti kevyesti suolalla, pippurilla ja sokerilla.
Tarjoile heti.
Kyljysten glaseerausidea Sikke Sumarin blogista, muuten ohjeet omia.
Paistettu pinaatti
1 rkl öljyä + 1 rkl voita
200 g pinaattia (baby)
2 kpl valkosipulinkynttä (viipaloituna)
1/4 tl sokeria
ripaus suolaa ja pippuria myllystä
Kuumenna öljy+voi, lisää huuhdotut ja valutetut pinaatit sekä viipaloidut valkosipulit. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Mausta paistettu pinaatti kevyesti suolalla, pippurilla ja sokerilla.
Tarjoile heti.
Kyljysten glaseerausidea Sikke Sumarin blogista, muuten ohjeet omia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti