Mämmimutakakku
100 g tummaa suklaata tai maitosuklaata
0,5 rasiaa (à 700 g) mämmiä
5 kananmunaa
lisäksi: vaniljajäätelöä tai -kastiketta (ja kakun pinnalle tomusokeria)
Säädä uuni 175 asteeseen.
Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat kevyesti voilla tai öljyllä.
Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, välillä sekoitellen. Sekoita mämmi suklaasulaan. (Huom. mämmi ei saa olla ihan jääkaappikylmää. Anna olla hetki huoneenlämmössä ennen sekoittamista.)
Erottele huoneenlämpöisten kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset mämmi-suklaaseokseen.
Vatkaa valkuaisen puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto hellästi käännellen mämmiseokseen.
Levitä kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Resepti Yhteishyvä-lehdestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti