perjantai 30. maaliskuuta 2018

Kolmen aineen mämmimutakakku

Vain kolmesta aineesta - mämmistä, suklaasta ja kananmunista - valmistuu pääsiäisen helpoin jälkiruoka. Jos et halua viettää koko kaunista pääsiäistä keittiössä, niin helpot ja nopeat jälkiruuat ovat juuri se mitä tarvitset. Kakussa maistuu lievästi suklaa, vähän enemmän mämmi, mutta mutakakun pehmeä kosteus saa jälkiruuan sulamaan suussa. Käytin tummaa taloussuklaata, joten kakusta ei tullut kovinkaan makea, mutta jäätelön kaverina se oli juuri sopiva. Itse kakusta tulee lähes sienimäisen oloinen, pehmeä ja kostea, kunhan et paista sitä liian kauan.


Mämmimutakakku

100 g tummaa suklaata tai maitosuklaata

0,5 rasiaa (à 700 g) mämmiä

5 kananmunaa

lisäksi: vaniljajäätelöä tai -kastiketta (ja kakun pinnalle tomusokeria)

Säädä uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele reunat kevyesti voilla tai öljyllä.

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, välillä sekoitellen. Sekoita mämmi suklaasulaan. (Huom. mämmi ei saa olla ihan jääkaappikylmää. Anna olla hetki huoneenlämmössä ennen sekoittamista.)

Erottele huoneenlämpöisten kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset mämmi-suklaaseokseen.



Vatkaa valkuaisen puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto hellästi käännellen mämmiseokseen.



Levitä kakkutaikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.



Tarjoa kakun kanssa vaniljajäätelöä tai -kastiketta.




Resepti Yhteishyvä-lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti