Joulun aikaan sopii hyvin kinkun kaveriksi hunajaiset lanttukuutiot. Myös ne, jotka eivät tykkää lanttulaatikosta voivat tykätä näistä pikku makupaloista. Tein nämä hyvissä ajoin etukäteen ja vain lämmitin uunissa laatikoiden kanssa ennen joulupöytään tuomista.
Hunajaiset Lanttukuutiot (2 annosta)
½ lanttua
reilu rkl hunajaa
suolaa
hiukan valkopippuria
hiukan kanelia
1 laakerinlehti
tilkka vettä
paistamiseen voita
Kuori ja leikkaa lanttu sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Laita kuutiot pannulle voihin kuullottumaan hetkeksi. Lisää reipas rkl hunajaa ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää hiukan suolaa, hiukan valkopippuria ja kanelia. Lisää pikku loraus vettä ja laita kansi päälle. Anna hautua 20 min tai kunnes kuutiot ovat halutun pehmeitä. Maista ja lisää mausteita tarpeen vaatiessa.
Hyvä lisuke kinkulle tai possulle ylipäätään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti