sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Hunajaiset Lanttukuutiot

Joulun aikaan sopii hyvin kinkun kaveriksi hunajaiset lanttukuutiot. Myös ne, jotka eivät tykkää lanttulaatikosta voivat tykätä näistä pikku makupaloista. Tein nämä hyvissä ajoin etukäteen ja vain lämmitin uunissa laatikoiden kanssa ennen joulupöytään tuomista.



Hunajaiset Lanttukuutiot (2 annosta)

½ lanttua

reilu rkl hunajaa

suolaa

hiukan valkopippuria

hiukan kanelia

1 laakerinlehti

tilkka vettä

paistamiseen voita

Kuori ja leikkaa lanttu sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Laita kuutiot pannulle voihin kuullottumaan hetkeksi. Lisää reipas rkl hunajaa ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää hiukan suolaa, hiukan valkopippuria ja kanelia. Lisää pikku loraus vettä ja laita kansi päälle. Anna hautua 20 min tai kunnes kuutiot ovat halutun pehmeitä. Maista ja lisää mausteita tarpeen vaatiessa.


Hyvä lisuke kinkulle tai possulle ylipäätään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti