Perinteinen pääsiäisen jälkiruoka on mämmi, mutta viime vuosina mämmistä on tehty monia ihania jälkiruokia, joita voisi syödä muulloinkin kuin pääsiäisaikaan. Tämän reseptin nappasin pari vuotta sitten jostain lehdestä - en muista mistä, mutta se sopii hyvin Pitkänperjantain jälkiruoaksi.
Suklaa-mämmimousse
1 dl Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9% tai Valio kuohukermaa
100 g taloussuklaata
3 dl mämmiä
1 rkl sokeria
2 tl limetti- tai sitruunamehua
( 1 - 2 rkl cointreau-likööriä )
1 appelsiini
1 tlk (425/250 g) mangoa
Vaahdota vaniljakastike tai kerma. Sulata suklaa varovasti kuumentaen mikrossa. Yhdistä vaahto, suklaasula ja mämmi.
Lisää sokeri ja limettimehu. Mausta halutessasi liköörillä. Lisää lopuksi kuumalla vedellä pestyn appelsiinin raastettu pintakuori. Tarkista maku.
Poista appelsiinista kuori ja kalvot. Kuutioi hedelmäliha
Kokoa jälkiruokamaljoihin kerroksittain mämmivaahtoa, kuutioiksi leikattua mangoa ja appelsiinia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti