Tämä oli ensimmäinen resepti, jonka suunnittelin, mutta tämä ei lähtenyt kilpailuun vaikka lohi maukasta olikin. Kilpailuun lähti salmiakinmakuinen kanaresepti, jonka löydät täältä.
Tämän reseptin kaikki aineet fenkolia ja appelsiinia lukuunottamatta ovat Suomesta ja suomalaisia elintarvikkeita. Myös kirjolohi on suomalaista. Hyvää Suomesta -merkki oli rakuunassa ja Pirkan appelsiinituorejuustossa. Kasviksissa oli Puhtaasti kotimainen -merkki. Rypsiöljy oli Raision ja siinä oli avainlippu-merkki.
Appelsiinilohta paahdettujen kasvisten kera
Paahdetut kasvikset:
3-4 punajuurta
3 porkkanaa
1 palsternakka
2 sellerinvartta
1 punasipuli
1 fenkoli
suolaa ja pippuria myllystä
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi:
1 rakuuna (tuore)
n. 400 g tuoretta kirjolohta
1 appelsiini
1 pak. appelsiinituorejuustoa
Kuori ja paloittele kasvikset.
Laita wokkipannuun loraus öljyä ja paista ensin punajuuritikkuja noin 15 minuuttia kohtuullisella lämmöllä.
Lisää porkkanatikut ja palsternakka tikut. Paista kunnes kasvikset ovat puolikypsiä, rapsakoita.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada juurekset vuokaan.
Paista samassa wokkipannussa viipaloidut sellerinvarret, pilkottu fenkoli ja viipaloitu sipuli. Sekoittele noin 5 minuuttia, jotta kasvikset saavat vähän pintaa, mutta eivät vielä kypsy. Mausta suolalla ja pippurilla sekä kaada juuresten päälle
vuokaan.
Leikkaa hieman tuoretta rakuunaa kasvisten päälle.
Kuivaa kirjolohi talouspaperilla ja tarkista, että se on ruodoton. Laita filee kasvisten päälle nahkapuoli alaspäin.
Raasta appelsiinistä kuori ja purista mehu.
Kaada appelsiinimehu lohen päälle ja kasviksille.
Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Silppua hieman rakuunaa lohelle. Levitä appelsiinituorejuusto lohen päälle ja silppua lisää rakuunaa tuorejuustonpäälle. Lisää lopuksi appelsiinikuoriraaste.
Paista uunissa 200 astetta noin 20-25 minuuttia.
Annoksesta riittää noin 3-4 hengelle.
Paahdetut kasvikset:
3-4 punajuurta
3 porkkanaa
1 palsternakka
2 sellerinvartta
1 punasipuli
1 fenkoli
suolaa ja pippuria myllystä
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi:
1 rakuuna (tuore)
n. 400 g tuoretta kirjolohta
1 appelsiini
1 pak. appelsiinituorejuustoa
Kuori ja paloittele kasvikset.
Laita wokkipannuun loraus öljyä ja paista ensin punajuuritikkuja noin 15 minuuttia kohtuullisella lämmöllä.
Lisää porkkanatikut ja palsternakka tikut. Paista kunnes kasvikset ovat puolikypsiä, rapsakoita.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada juurekset vuokaan.
Paista samassa wokkipannussa viipaloidut sellerinvarret, pilkottu fenkoli ja viipaloitu sipuli. Sekoittele noin 5 minuuttia, jotta kasvikset saavat vähän pintaa, mutta eivät vielä kypsy. Mausta suolalla ja pippurilla sekä kaada juuresten päälle
vuokaan.
Leikkaa hieman tuoretta rakuunaa kasvisten päälle.
Kuivaa kirjolohi talouspaperilla ja tarkista, että se on ruodoton. Laita filee kasvisten päälle nahkapuoli alaspäin.
Raasta appelsiinistä kuori ja purista mehu.
Kaada appelsiinimehu lohen päälle ja kasviksille.
Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Silppua hieman rakuunaa lohelle. Levitä appelsiinituorejuusto lohen päälle ja silppua lisää rakuunaa tuorejuustonpäälle. Lisää lopuksi appelsiinikuoriraaste.
Paista uunissa 200 astetta noin 20-25 minuuttia.
Annoksesta riittää noin 3-4 hengelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti