Makaronilaatikko
1 pussi tummia makaroneja
vettä, suolaa
700 g jauhelihaa
1 rkl pullomargariinia
2 sipulia
½-1 valkosipuli solo
1-2 paprikaa
2 tomaattia
2 porkkanaa
suolaa, pippuria
paprikajauhetta
munamaito
2 munaa
0,5 l maitoa
pinnalle
1 pussi juustoraastetta (n. 150 g)
Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada lävikköön. Huuhtele juoksevalla vedellä.
Lorauta paistinpannuun vähän margariinia, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää hienonnetut sipulit. Paista kunnes sipuli pehmeää. Lisää kuutioitu paprika, kuutioidut tomaatit, kuoritut ja raastetut porkkana sekä mausteet. Sekoita hetki.
Kaada laakeaan leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (esim. lasagnevuoka) puolet valutetuista makaroneista. Lisää jauhelihaseos ja sen päälle loput makaroneista. Näin jauheliha jää väliin kerrokseksi ja makaronit ovat alla ja päällä. Toinen vaihtoehto on, että kaadat vuokaan sekä makaronit että jauhelihaseoksen ja sekoitat ne sekaisin.
Valmista munamaito vispaamalla munia sen verran että ne sekoittuvat maitoon. Kaada munamaito laatikkoon ja ripottele päälle juustoraaste.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti