Se on taas perjantai ja pizza-aika!
Katsotaan toimiiko viime kesän kikat vielä. Nyt paistelen kaksi erilaista pizzaa, joista toinen on minun lempitäytteillä (kasvisversio) ja toiseen tulee kebab-lihaa. Mutta ensin pohja nousemaan...
Pohja
2 dl vettä (42 asteista)
½ tl suolaa
½ pussia kuivahiivaa
½ dl pullomargariinia
5 dl vehnäjauhoja
Aloita pizzapohjan valmistaminen sekoittamalla kaikki aineet 42 asteiseen veteen. Sekoita taikina tasaiseksi ja jätä kohoamaan liinan alle.
Valmista sillä aikaa kastike
Pizzakastike
1 prk punaista pestoa
2-3 pikku tomaattia
1 rkl ketchupia
1 tl oreganoa
ripaus mustapippuria
Laita kaikki aineet sekoituskulhoon ja aja massa sileäksi.
Leivo taikinasta kaksi pyöreää pizzapohjaa ja täytä ne mielimakusi mukaan. Tässä kaksi esimerkkiä:
Kebab-pizza
kebab-lihalastuja (Snellman, lihapitoisuus 94 %)
3 pikku tomaattia viipaleina
sipulia (uusia punasipuleita varsineen)
pizzamaustetta
juustoraastetta
1 pizzapohja, jonka päälle pizzakastiketta +
1 prk artisokansydämiä
1 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
1rkl maissia
sipulinvarsia
oliiveja
pizzamaustetta
juustoraastetta
Kuumenna pizzakivi täydellä teholla
täyttämisen aikana kuumaksi.
Vähennä lämpö puoleen kun aloitat paistamisen.
Mukavaa pizzailtaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti