tiistai 10. kesäkuuta 2014

Raparperi-kinuskikakku

Raparperin varret ovat kivan kokoisia ja jotain ekstra raparperiherkkua tekee mieli. Harmi, että viime kesän raparpereista on vielä jäänyt jääkaappiin säilyketölkki tai kaksi... vai onko se mikään harmi? Voisiko tehdä raparperikakun, jossa olisi sekä hilloketta että tuoreita raparpereja?

Testataan...

Raparperi-kinuskikakku

1 dl raparperihilloa (ohje täällä, vaniljan voi korvata kanelitangolla)
3 munaa
2 dl fariinisokeria (tai ruskeaa kidesokeria)
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk Valion päärynä-kinuskirahkaa
100 g voita tai margariinia sulatettuna
1-2 vartta tuoreita raparpereja

Kinuski

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
(1 rkl voita antamaan kiiltoa, jos haluaa)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää yhdessä raparperihillon, rahkan ja sulatetun voin kanssa muna-sokerivaahtoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (vetoisuus 2 l) kakkuvuokaan.
Paista uunin ala- /keskiosassa 175 asteessa n. 1 t.
Kumoa jäähtymään.

Valmista kinuski. Pane kaikki aineet kattilaan ja keitä hiljalleen samalla sekoittaen 10 minuuttia. Varo, ettei kerma kuohu yli. Kun seos alkaa saostua, valuta pisaroita täytekakun päälle. Jos pisarat eivät imeydy vaan jäävät kuperiksi, kuorrutus on sopivan sakeaa. Nosta kattila levyltä ja kaada kinuskikuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

Vinkki: jauhota kakkuvuoka kookoshiutaleilla - kookos sopii hyvin raparperin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti