tiistai 10. kesäkuuta 2014

Mamman marjapiiras

Leivoin eilen vähän vierasvaraa ja huomasin, etten ollut tallentanut yhtään Mamman marjapiiraan ohjetta omaan blogiini. Tämä on sellainen vakioherkku, jota teen tosi usein eri marjaversioina. Tietysti perinteinen viinimarjan ja kermaviilin yhdistelmä on paras ja sopii graham-pohjaan, mutta saman reseptin eri versioita käytän kun pitää tyhjentää pakastinta niin puolukoista, mustikoista kuin luumuista tai omenista. Riippuen marjasta/hedelmästä vaihtelen kermanviilin erimakuisiin rahkoihin ja muuntelen vähän pohjan jauhojen koostumusta. Mutta tässä muistiin aito ja alkuperäinen Mamman marjapiiras, jota tein ensimmäisen kerran yläasteella köksäntunnilla... 


Mamman marjapiiras

100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte
4-5 dl punaisia viinimarjoja
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Aloita marjapiiraan valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos.
Levitä taikina voidellun, halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat pohjalle.
Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle.

Paista marjapiirasta uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti