Taikina on helppo ja nopea tehdä. Jos paistat muffinit saman tien niin laita uuni kuumenemaan ja sekoita taikina. Kun uuni on kuuma, niin muffinit ovat paistovalmiit. Koko homma mahtuu puoleen tuntiin. Nopea iltapala vaikka perjantaina töiden jälkeen - keitä kivaa iltateetä ja syö pari muffinia tai hotkaise muutama aamupalaksi.
Tässä ohje myös italialaisvaikutteisiin muffineihin, jotka olivat minulla vierasvarana viime kuussa.
Pekoni-sipulimuffinit (muffinssit)
kuivat aineet
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 dl juustoraastetta
kosteat aineet
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
0,5 dl öljyä esim. aurinkokuivatuiden tomaattien öljy
0,5 dl maitoa
mausteet
1 pak. pekonia (n.170 g)
2 uuden sadon punasipulia silputtuna
5-6 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
ripaus suolaa ja vähän mustapippuria myllystä
muffinin päälle
juustoraastetta, esim. mozzarellaraastetta
Valmistus on helppoa. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sipaise muffinivuokiin hieman rasvaa.
Vinkki: aurinkokuivatut tomaatit on helpoin silputa saksilla. Veitsen kanssa tulee turhaa näpertämistä.
Jos paistat muffinit heti, niin laita ne pellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Iltateehetki |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti