torstai 12. kesäkuuta 2014

Pekoni-sipulimuffinssit

Tein viime sunnuntaina suolaisia pikkumuffinit järven yhdistyksen aamupalaveriin ja jäi niistä meillekin puolet herkutteluun pitkin sunnuntaipäivää. Valmistelut muffineihin tein jo lauantai-iltana ennen nukkumaan menoa niin, että pelkkä paistaminen ja syöminen jäivät sitten sunnuntaiaamuun.

Taikina on helppo ja nopea tehdä. Jos paistat muffinit saman tien niin laita uuni kuumenemaan ja sekoita taikina. Kun uuni on kuuma, niin muffinit ovat paistovalmiit. Koko homma mahtuu puoleen tuntiin. Nopea iltapala vaikka perjantaina töiden jälkeen - keitä kivaa iltateetä ja syö pari muffinia tai hotkaise muutama aamupalaksi.

Tässä ohje myös italialaisvaikutteisiin muffineihin, jotka olivat minulla vierasvarana viime kuussa.



Pekoni-sipulimuffinit (muffinssit)

kuivat aineet

3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 dl juustoraastetta

kosteat aineet

1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
0,5 dl öljyä esim. aurinkokuivatuiden tomaattien öljy
0,5 dl maitoa

mausteet

1 pak. pekonia (n.170 g)
2 uuden sadon punasipulia silputtuna
5-6 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
ripaus suolaa ja vähän mustapippuria myllystä

muffinin päälle

juustoraastetta, esim. mozzarellaraastetta

Valmistus on helppoa. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sipaise muffinivuokiin hieman rasvaa.


Sekoita kuivat aineet yhteen omassa astiassa ja toisessa astiassa kosteat aineet. Paista saksilla paloiksi silputtu pekoni kuumalla pannulla nopeasti ja lisää paiston loppuvaiheeessa sipulisilppu kuullottumaan. Silppua mausteaineet, kuten aurinkokuivatut tomaatit, timjami ja lisää pekoni-sipuliseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla myllystä. Sekoita kaikki aineet nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa liikaa.

Vinkki: aurinkokuivatut tomaatit on helpoin silputa saksilla. Veitsen kanssa tulee turhaa näpertämistä.


Täytä muffinivuoat taikinalla ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Jos paistat ne seuraavana aamuna, niin nosta vuoat jääkaappiin odottamaan paistamista.

Jos paistat muffinit heti, niin laita ne pellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.


Muffinit ovat parhaita tuoreina, suoraan uunista. Mukava suolainen leivonnainen ja valmistuu sillä aikaa, kun uuni kuumenee.

Iltateehetki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti