Ruokasuunnitelmat menivät vähän uusiksi, kun saimme kutsun naapuriin juhannusaattoa viettämään. Syömme siis kaksistaan alkupalat ja ahvenet myöhäiseksi lounaaksi ja sitten illalla grillataan naapurissa. Vien salaatin ja raparperi-kookoskakun tuliaiseksi. Eilen Alkossa sain ajatuksen Fresitasta - sehän sopii hyvin salaatin kaveriksi, koska maistuu mansikalle, kuten halloumi-salaatti. Alkupalojen kera nappasimme pikkuiset oluset ja säästetään Fresita salaatin kera naapuriin.
Juhannusaatto
Alkupala
Olut & silli saaristolaisleivällä
Alkuruoka
Mansikka-meloni-halloumisalaatti & mansikka-skumppa
Pääruoka
Paistettuja ahvenia
Perunamuusi
Kermaviilikastike
Jälkiruoka
Raparperi-kookoskakku
Vaniljakastike
Tässä juhannusaaton reseptit:
alkupalat: saaristolaisleipää ja silliä maun mukaan
Leikkaa leipä sopiviin sormipaloihin ja asettele sillit päälle. Hyvää oluen kanssa ja sopiva hiukopala muuta ruokaa odotellessa,
Mansikka-meloni-halloumisalaatti
6-8 hengelle
2 pussia valmista salaattisekoitusta
½ vesimelonia
½ hunajamelonia
1 rasia (500 g) mansikoita
2 pkt (250 g) halloumijuustoa
loraus öljyä paistamiseen
Kastike
6 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
3 rkl valkoista balsamiviinietikkaan.
5-6 rkl vahvaa minttua
hienonnettuna mustapippuria
Asettele salaatit tarjoilulautaselle. Kuori, poista siemenet ja paloittele melonit paloiksi.
Puhdista ja lohko mansikat.
Viipaloi halloumi.
Paista halloumit grillissä tai pannulla kauniin ruskeiksi.
Sekoita sauvasekoittimella kastikeainekset keskenään.
Lisää melonit ja juustot vadille. Koristele mansikoilla. Kaada kastike salaatille.
ahvenia
Paista ahvenet voissa vaikka muurikalla, suolaa ja pippuroi paiston jälkeen.
Valmista mikrossa perunamuusi. Mausta suolalla, pippurilla ja nokareella voita.
Raparperi-kookoskakku
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl kookoshiutaleita
1 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja (+ 1 tl leivinjauhe)
3 tl vaniljasokeria
½ dl kermaa tai maitoa
3-4 dl raparperinpaloja
Pinnalle: kookoshiutaleita
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito/kerma.
Kaada puolet taikinasta vuokaan ja levitä päälle raparperinpalat. Kaada niiden päälle loput taikinasta. Ripottele kakunpinnalle kookoshiutaleita.
Kypsennä 175 asteessa noin 45 min.
Leikkaa leipä sopiviin sormipaloihin ja asettele sillit päälle. Hyvää oluen kanssa ja sopiva hiukopala muuta ruokaa odotellessa,
Mansikka-meloni-halloumisalaatti
6-8 hengelle
2 pussia valmista salaattisekoitusta
½ vesimelonia
½ hunajamelonia
1 rasia (500 g) mansikoita
2 pkt (250 g) halloumijuustoa
loraus öljyä paistamiseen
Kastike
6 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
3 rkl valkoista balsamiviinietikkaan.
5-6 rkl vahvaa minttua
hienonnettuna mustapippuria
Asettele salaatit tarjoilulautaselle. Kuori, poista siemenet ja paloittele melonit paloiksi.
Puhdista ja lohko mansikat.
Viipaloi halloumi.
Paista halloumit grillissä tai pannulla kauniin ruskeiksi.
Sekoita sauvasekoittimella kastikeainekset keskenään.
Lisää melonit ja juustot vadille. Koristele mansikoilla. Kaada kastike salaatille.
ahvenia
voita paistamiseen
suolaa, valkopippuria
tilliä
Paista ahvenet voissa vaikka muurikalla, suolaa ja pippuroi paiston jälkeen.
Valmista mikrossa perunamuusi. Mausta suolalla, pippurilla ja nokareella voita.
Lisää annokseen kermaviilikastike, esim. valmis Arlan kastike kalalle.
Raparperi-kookoskakku
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl kookoshiutaleita
1 dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja (+ 1 tl leivinjauhe)
3 tl vaniljasokeria
½ dl kermaa tai maitoa
3-4 dl raparperinpaloja
Pinnalle: kookoshiutaleita
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito/kerma.
Kaada puolet taikinasta vuokaan ja levitä päälle raparperinpalat. Kaada niiden päälle loput taikinasta. Ripottele kakunpinnalle kookoshiutaleita.
Kypsennä 175 asteessa noin 45 min.
Tarkempi ohje valmistukseen löytyy täältä samoin alla olevan vaniljakastikkeen ohje.
4 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
3 rkl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
Vatkaa kylmä maito, muna ja perunajauhot kattilassa niin, että munan rakenne rikkoutuu täysin.
Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen kunnes seos sakenee ja pulpahtaa kerran. Älä anna kiehua!
Tarjoile raparperipiirakan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti