Lasagne on yleensä koko perheen herkku. Sitä tulee tehty aina silloin tällöin. Joskus teen kasvislasagnen, sienilasagnen tai perinteisen italialaisen jauhelihalasagnen. Katselin blogiani ja huomasin, etten ole koskaan laittanut tänne yhtään lasagneohjetta, vaikka se on sellainen perusherkku, jonka luulisi olevan ruokablogissa. Tällä kertaa käytin valmista valkokastiketta purkista, mutta maustoin lasagnen porkkanalla ja käytin luomupossun jauhelihaa. Toinen erikoinen juttu on cheddarjuustoraaste, jota löysin valmiiksi raastettuna pussista – helpottaa lasagnen tekoa, kun ei tarvi raastaa juustoa vaan sen voi ripottaa suoraa pussista ruoan päälle. Cheddar antaa vähän enemmän makua perinteiseen lasagneen – varsinkin kun possu on aika miedon makuista itsessään. Valmiit kastikkeet helpottavat lasagnen tekoa ja niitä on helppo tuunata vähän runsaammiksi ja maukkaammiksi.
Cheddar-lasagne
12 lasagnelevyä
jauhelihakastike:
500 g hyvää jauhelihaa
2-3 sipulia
4 valkosipulin kynttä
margariini tai öljyä paistamiseen
2 tlk tomaattimurskaa tai 1 prk valmista pastakastiketta
1 dl vettä
1 lihaliemi- tai kasvisliemikuutiota
1 rkl sokeria (ei tarvita jos valmista pastakastiketta)
2 porkkanaa kuorittuna ja raastettuna
jauhettua mustapippuria myllystä
juustokastike:
3 rkl juoksevaa margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl (punaista) maitoa
1 pussi (150 g) cheddar-juustoraastetta
0,5 tl suolaa
1/4 tl jauhettua valkopippuria
tai 1 purkki valmista valkokastiketta
pinnalle:
1 pussi cheddarjuustoraastetta
Jauhelihakastike:
Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit ja valkosipuli pannulla rasvassa.
Lisää tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tölkit 1/2 dl:la vettä, ja lisää jauhelihan joukkoon. Lisää liemikuutio, sokeri ja pippuri sekä raastettu porkkana. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama minuutti.
Juustokastike:
Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.
Lasagnen valmistus:
Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle 4 lasagnelevyä. Laita päälle taas jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.
Painele lopuksi lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle juustoraaste.
Kypsennä 175 asteessa noin 1 tunti. Anna vetäytyä 15 - 20 minuuttia ennen tarjoilua.
Tarjoa lasagnen kanssa raikasta salaattia ja vaikka itsetehtyä patonkia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti