maanantai 11. heinäkuuta 2016

Minttu-raparperihillo/-marmeladi

Jos raparperin varsia vielä löytyy niin kannattaa kokeilla myös vähän erikoisempaa yhdistelmää – raparperia ja minttua. Jos tuoretta minttua sekoittaa mansikkahilloon, siitä tulee maukas yhdistelmä, mutta harvemmin tulee mieleen laittaa minttua happameen raparperihilloon. Mutta minttu antaa kivan säväyksen ja mintulla maustettu raparperihillo/-marmeladi sopii hyvin esim. paistetun halloumijuuston kaveriksi ja grilliruuan pariksi. Kun teet hillon marmeladisokerilla, niin se ei ole liian makeaa.


Minttu-raparperihillo/-marmeladi

1 kg tuoretta raparperia

0,5 dl vettä

1 kanelitanko

1 pkt. hillo-marmeladisokeria

1 kourallinen tuoretta minttua silputtuna

Kuori ja leikkaa raparperinvarret noin 1 sentin paloiksi kasariin. Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi. Lisää kanelitanko sekaan.

Sekoita joukkoon hillo-marmeladisokeri ja keitä 10-15 minuuttia, kunnes raparperi on melkein soseutunut. Ota levyltä ja mausta silputulla mintulla. Anna hillokkeen jäähtyä hetken aikaa. Tölkitä lämpimänä puhtaisiin purkkeihin.

Tarjoa esimerkiksi grillatun halloumin ja mansikoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti