Jos raparperin varsia vielä löytyy niin kannattaa kokeilla myös vähän erikoisempaa yhdistelmää – raparperia ja minttua. Jos tuoretta minttua sekoittaa mansikkahilloon, siitä tulee maukas yhdistelmä, mutta harvemmin tulee mieleen laittaa minttua happameen raparperihilloon. Mutta minttu antaa kivan säväyksen ja mintulla maustettu raparperihillo/-marmeladi sopii hyvin esim. paistetun halloumijuuston kaveriksi ja grilliruuan pariksi. Kun teet hillon marmeladisokerilla, niin se ei ole liian makeaa.
Minttu-raparperihillo/-marmeladi
1 kg tuoretta raparperia
0,5 dl vettä
1 kanelitanko
1 pkt. hillo-marmeladisokeria
1 kourallinen tuoretta minttua silputtuna
Kuori ja leikkaa raparperinvarret noin 1 sentin paloiksi kasariin. Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi. Lisää kanelitanko sekaan.
Sekoita joukkoon hillo-marmeladisokeri ja keitä 10-15 minuuttia, kunnes raparperi on melkein soseutunut. Ota levyltä ja mausta silputulla mintulla. Anna hillokkeen jäähtyä hetken aikaa. Tölkitä lämpimänä puhtaisiin purkkeihin.
Tarjoa esimerkiksi grillatun halloumin ja mansikoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti