Huvilakauden päättäjäisten grande finale eli herkullinen jälkiruoka on tällä kertaa suklainen mustikkapiirakka tai -kakku, joka tarjottiin REKO:sta ostetun vuohenmaidosta tehdyn minttujäätelön kanssa. Olin ostanut minttujäätelön jo valmiiksi pakkaseen ja muokkailin sille makupariksi suklaakakkua, johon halusin upottaa vielä loppukesän viimeisiä mustikoita suoraa puskista.
Kun kakkua jäi vielä pala seuraavaksi päiväksi, niin se maistui kuivakakkuna iltapäiväkahvien kera.
Kahdensuklaan mustikkapiirakka
2 isoa kananmunaa
2 dl sokeria
150 g voita tai leivontamargariinia
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
2 dl mustikoita
päälle: valkosuklaarouhetta
Sulata rasva kattilassa tai mikrossa.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
Levitä taikina voideltuun, jauhotettuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 26 cm. Ripottele lopuksi mustikat taikinan pinnalle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Kokeile piirakan kypsyyttä tikulla paistamisen loppuvaiheessa. Mikäli tikkuun ei jää taikinaa, piirakka on kypsä.
Raasta esim. juustohöylällä valkosuklaata piirakan pinnalle.
Tarjoa joko kahvikakkuna tai jäätelön/vaniljavaahdon kanssa jälkiruokana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti