tiistai 30. elokuuta 2016

Uunijuusto ternimaidosta lakkahillon kera

Emma-tytär oli käymässä mökillä ja vietimme Huvilakauden päättäjäisviikonloppua. Tuli taas tehtyä erilaisia herkkuja, mm. tätä aidosta ternimaidosta valmistettua uunijuustoa. Tästä helpommaksi ja paremmaksi ei jälkiruoka mene!

Ternimaidon ostin REKO-torilta. Sitä oli vain puolen litran pakkaus, mutta pienessä uunivuoassa siitä tuli sopiva annos meille kolmelle – ehkä sitä olisi riittänyt neljällekin, mutta ainakin nyt saatiin kunnon annokset.


Uunijuusto ternimaidosta

0,5 l ternimaitoa

noin 1 tl suolaa

Kaada ternimaito uunivuokaan ja sekoita suola siihen.

Laita vuoka kylmään uuniin ja nosta lämpö 200 asteeseen. Anna olla tässä niin kauan, kunnes huomaat maidon alkavan kiehua. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista uunijuustoa niin kauan, että maito on kauttaaltaan hyytynyt ja pinta saanut vähän väriä.

Tarjoa kanelin ja sokerin kera tai kuten meillä oli, lakkahillon kanssa. Herkku jälkiruoka!


Katso myös toinen uunijuusto ohjeeni, joka oli Marttojen ohjeen mukaan tehty:
http://mokkiruokaa.blogspot.fi/2014/08/uunijuusto-ternimaidosta.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti