Ja aika märkiä oli mustikatkin. Mutta tarvitsemani määrä oli nopeasti poimittu. Katselin vähän eri muffiniohjeita – kaikki olivat perusohjeeltaan melko samanlaisia. Lähdin Kodin Kuvalehden ohjeesta muokkaamaan vähän niillä aineilla mitä kaapissa oli ja samalla kevensin muffinit. Vähensin sokerin puoleen ja rasvan määrää vähän. Käytin kerman sijaan mustikkajogurttia.
Muffineista tuli oikein meheviä ja maukkaita. Ne itseasiassa menivät kaikki ensimmäisen illan aikana loppuun – ihan kaikkea ei syöty itse. Nyt täytyy keksiä huomiseksi uusi jälkiruoka…
Tosi helpot mustikkamuffinit
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl juoksevaa margariinia tai muuta sulatettua rasvaa
1 dl jogurttia, piimää, kermaa
2 kananmunaa
3 dl mustikoita
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää loput, sekoita hyvin.
Lisää viimeisenä mustikat ja pyöräytä ne taikinan sekaan.
Jaa taikina vuokiin lusikalla. Jätä hieman kohoamisvaraa.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, kun muffinit alkavat näyttää hyviltä.
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl juoksevaa margariinia tai muuta sulatettua rasvaa
1 dl jogurttia, piimää, kermaa
2 kananmunaa
3 dl mustikoita
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää loput, sekoita hyvin.
Lisää viimeisenä mustikat ja pyöräytä ne taikinan sekaan.
Jaa taikina vuokiin lusikalla. Jätä hieman kohoamisvaraa.
Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, kun muffinit alkavat näyttää hyviltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti