Emma-tytär oli käymässä mökillä ja vietimme Huvilakauden päättäjäisviikonloppua. Tuli taas tehtyä erilaisia herkkuja, mm. tätä aidosta ternimaidosta valmistettua uunijuustoa. Tästä helpommaksi ja paremmaksi ei jälkiruoka mene!
Ternimaidon ostin REKO-torilta. Sitä oli vain puolen litran pakkaus, mutta pienessä uunivuoassa siitä tuli sopiva annos meille kolmelle – ehkä sitä olisi riittänyt neljällekin, mutta ainakin nyt saatiin kunnon annokset.
Uunijuusto ternimaidosta
0,5 l ternimaitoa
noin 1 tl suolaa
Kaada ternimaito uunivuokaan ja sekoita suola siihen.
Laita vuoka kylmään uuniin ja nosta lämpö 200 asteeseen. Anna olla tässä niin kauan, kunnes huomaat maidon alkavan kiehua. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista uunijuustoa niin kauan, että maito on kauttaaltaan hyytynyt ja pinta saanut vähän väriä.
Tarjoa kanelin ja sokerin kera tai kuten meillä oli, lakkahillon kanssa. Herkku jälkiruoka!
Katso myös toinen uunijuusto ohjeeni, joka oli Marttojen ohjeen mukaan tehty:
http://mokkiruokaa.blogspot.fi/2014/08/uunijuusto-ternimaidosta.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti