Ja lisää mustikoita poimin koko loppuheinäkuun ja tein mm. pannaria, jonka maustoin aidolla vaniljalla.
Sangollinen mustikkaa otettiin mukaan etelään ja keittelin siitä mustikkahilloa ihan vain Dansukkerin hillo-/marmeladisokerin ohjeella. Hyvää hilloa tuli – sitä on syöty jo aamupuuron päällä, paahtoleivällä ja eilen illalla peruspannarin päällä. Nami, nami – eiköhän tässä jo ole jotain ideoita mitä mustikasta voisi tehdä.
Ensimmäisen mustikkapiirakan päälle laitoin kesän viimeisiä mansikoitakin |
Mamman marjapiiras
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte
4-5 dl mustikoita, punaisia viinimarjoja tai muita marjoja
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Aloita marjapiiraan valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos.
Levitä taikina voidellun, halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat pohjalle.
Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle.
Paista marjapiirasta uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min.
taikina:
7 dl punaista maitoa
3-4 isoa munaa
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurajauhoja (tai muuta viljaa, kuten ohraa)
1 tl aitoa vaniljaa (jauheena, tiivisteenä tai vaniljamyllystä jauhettuna)
pannulle:
5 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
Sekoita taikina ja anna sen turvota 30 minuuttia. Laita mustikat ja sokeri leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
Kaada taikina päälle ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Kuvassa tarjoilin pannukakun Sitruunamehun kanssa. Pallo jäätelöä sopii annokseen myös, jos pakastimessa sattuu olemaan vaniljajäätelöä.
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte
4-5 dl mustikoita, punaisia viinimarjoja tai muita marjoja
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Aloita marjapiiraan valmistaminen vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos.
Levitä taikina voidellun, halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat pohjalle.
Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle.
Paista marjapiirasta uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min.
Vaniljainen mustikkapannari
taikina:
7 dl punaista maitoa
3-4 isoa munaa
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurajauhoja (tai muuta viljaa, kuten ohraa)
1 tl aitoa vaniljaa (jauheena, tiivisteenä tai vaniljamyllystä jauhettuna)
pannulle:
5 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
Sekoita taikina ja anna sen turvota 30 minuuttia. Laita mustikat ja sokeri leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
Kaada taikina päälle ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Kuvassa tarjoilin pannukakun Sitruunamehun kanssa. Pallo jäätelöä sopii annokseen myös, jos pakastimessa sattuu olemaan vaniljajäätelöä.
Mustikkahillo
1 kg perattuja tuoreita mustikoita
330 g Dansukkerin hillo-/marmeladisokeria
Keitä hillo pakkauksen ohjeen mukaan.
Hillo maistuu niin aamupuuron, paahtoleivän kuin peruspannarin kanssa.
Hillo-/marmeladisokerilla hillosta tulee sakeaa eikä liian makeaa, koska marjat ovat muutenkin makeita. Ohje onnistuu myös pakastemustikoista. Silloin kannattaa sulattaa mustikoita hetki ennen hillon keittämistä.
Hillo-/marmeladisokerilla hillosta tulee sakeaa eikä liian makeaa, koska marjat ovat muutenkin makeita. Ohje onnistuu myös pakastemustikoista. Silloin kannattaa sulattaa mustikoita hetki ennen hillon keittämistä.
Mustikkahilloa pannarilla |
Mukavia mustikkahetkiä!
Rastaat olisivat tänä vuonna saaneet rauhassa syödä notkuvat punaherukkapensaat, mutta eipä niitä näkynyt!
VastaaPoista