Vaalea glögisilli
Vaalea glögi kasvattaa suosiotaan. Kokeile sen hienoa makua sillin maustamiseen.
Vaalea glögisilli
1 pkt perinteisiä sillifileitä
1 pieni punasipuli
3 laakerinlehteä
5 neilikkaa
1 kanelitanko
5 maustepippuria
LIEMI
2 dl vaaleaa glögiä
0,5 dl sokeria
0,5 dl omenaviinietikkaa
Paloittele sillifileet. Kuori punasipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Lado sillipalat, sipulirenkaat, laakerinlehdet, pippurit ja muut mausteet tölkkiin.
Sekoita kaikki liemen aineet keskenään ja kaada liemi sillin päälle tölkkiin.
Anna maustua jääkaapissa 3 vrk ennen tarjoilua.
Huom. ohjeesta poiketen laitoin tupsun tuoretta tilliä purkin päälle.
Piparkakkusilli
Piparkakkusilli saa makunsa piparkakkujen päämausteista. Jouluinen silli sopii saumattomasti joulun kalapöytään. Halutessasi voit käyttää ohjeessa myös valmista piparkakkumaustetta. Piparkakkusilli sopii erinomaisesti voilla voidellun mallasleivän päälle.
Piparkakkusilli
1 pkt perinteisiä sillifileitä
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
2 kpl kokonaista kanelitankoa
1 tl kardemummaa
1 tl kokonaista neilikkaa
1 tl inkivääriä
Yhdistä etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta seos ja lisää joukkoon mausteet. Kiehauta 2 minuuttia ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Leikkaa silli paloiksi ja lado puhtaisiin lasipurkkeihin puolilleen. Kaada ja lusikoi päälle maustelientä sekä joukossa olevia mausteita.
Lado toinen kerros silliä purkkeihin ja peitä liemellä. Sulje kansi ja anna maustua ainakin 2 vuorokautta.
VINKKI! Jos haluat vähentää sillin suolaisuutta, niin liota fileitä vedessä 2 tuntia ennen valmistusta.
Piparkakkusilli saa makunsa piparkakkujen päämausteista. Jouluinen silli sopii saumattomasti joulun kalapöytään. Halutessasi voit käyttää ohjeessa myös valmista piparkakkumaustetta. Piparkakkusilli sopii erinomaisesti voilla voidellun mallasleivän päälle.
Piparkakkusilli
1 pkt perinteisiä sillifileitä
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
2 kpl kokonaista kanelitankoa
1 tl kardemummaa
1 tl kokonaista neilikkaa
1 tl inkivääriä
Yhdistä etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta seos ja lisää joukkoon mausteet. Kiehauta 2 minuuttia ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Leikkaa silli paloiksi ja lado puhtaisiin lasipurkkeihin puolilleen. Kaada ja lusikoi päälle maustelientä sekä joukossa olevia mausteita.
Lado toinen kerros silliä purkkeihin ja peitä liemellä. Sulje kansi ja anna maustua ainakin 2 vuorokautta.
VINKKI! Jos haluat vähentää sillin suolaisuutta, niin liota fileitä vedessä 2 tuntia ennen valmistusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti