keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Joulun uudet sillimaut: Vaalea glögisilli ja Piparkakkusilli

Joka joulu on kiva kokeilla erilaisia sillireseptejä ja hakea niitä joulun kalapöydän kestosuosikkeja, joita sitten tehdään uudelleen ja uudelleen. Nyt kokeiluun lähtee Sillikoulun sivuilta kaksi mielenkiintoisen oloista silliohjetta.


Vaalea glögisilli

Vaalea glögi kasvattaa suosiotaan. Kokeile sen hienoa makua sillin maustamiseen.

Vaalea glögisilli

1 pkt perinteisiä sillifileitä

1 pieni punasipuli

3 laakerinlehteä

5 neilikkaa

1 kanelitanko

5 maustepippuria

LIEMI

2 dl vaaleaa glögiä

0,5 dl sokeria

0,5 dl omenaviinietikkaa

Paloittele sillifileet. Kuori punasipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Lado sillipalat, sipulirenkaat, laakerinlehdet, pippurit ja muut mausteet tölkkiin.

Sekoita kaikki liemen aineet keskenään ja kaada liemi sillin päälle tölkkiin.

Anna maustua jääkaapissa 3 vrk ennen tarjoilua.

Huom. ohjeesta poiketen laitoin tupsun tuoretta tilliä purkin päälle.


Piparkakkusilli

Piparkakkusilli saa makunsa piparkakkujen päämausteista. Jouluinen silli sopii saumattomasti joulun kalapöytään. Halutessasi voit käyttää ohjeessa myös valmista piparkakkumaustetta. Piparkakkusilli sopii erinomaisesti voilla voidellun mallasleivän päälle.

Piparkakkusilli

1 pkt perinteisiä sillifileitä

0,5 dl väkiviinaetikkaa

1 dl vettä

0,5 dl sokeria

2 kpl kokonaista kanelitankoa

1 tl kardemummaa

1 tl kokonaista neilikkaa

1 tl inkivääriä

Yhdistä etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta seos ja lisää joukkoon mausteet. Kiehauta 2 minuuttia ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Leikkaa silli paloiksi ja lado puhtaisiin lasipurkkeihin puolilleen. Kaada ja lusikoi päälle maustelientä sekä joukossa olevia mausteita.

Lado toinen kerros silliä purkkeihin ja peitä liemellä. Sulje kansi ja anna maustua ainakin 2 vuorokautta.

VINKKI! Jos haluat vähentää sillin suolaisuutta, niin liota fileitä vedessä 2 tuntia ennen valmistusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti