Tässä siis kauniimpi versio kakusta.
Runebergin kakku
200 g voita
1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 isoa munaa
1 dl kuohukermaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelijauhoa
3/4 dl mantelirouhetta
1 1/2 dl (70 g) piparin muruja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kardemummaa
karvasmanteliöljyä maun mukaan
Päälle
0,5 dl vadelmahilloa/-marmeladia
Punssi-sokerivesi
1 dl vettä
1 rkl sokeria
1-2 rkl alkoholia (punssi, rommi, konjakki)
Koristeluun
n. 1 rkl vadelmahilloa/-marmeladia
0,5 dl tomusokeria
vajaa 1 tl kylmää vettä
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
Annostele taikina 20 cm irtopohjavuokaan, joka on voideltu ja korppujauhotettu.
Tee taikinan keskelle syvennys ja täytä vadelmahillolla. Paista 175 asteessa n. 45 min.
Anna kakun olla vuoassa. Kiehauta vettä ja sokeria, mausta liemi alkoholilla (punssi, rommi, konjakki). Levitä lientä kuumalle kakulle lusikalla. Jäähdytä!
Lisää jäähtyneeseen Runebergin kakkuun vielä kiiltävä hillosilmä vajonneeseen hillokohtaan.
Sekoita tomusokerista ja vedestä notkea kuorrutus ja laita se muovipussiin. Pursota nurkkaan leikatusta reiästä kierros hillosilmän ympäri.
Vinkki: voit myös käyttää valmista kaupan kuorrutusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti