Suomen suosituin munkki on sotilaskotimunkki. 100-vuotiaan sotilaskotityön kunniaksi tässä virallinen sodemunkkien resepti.
Sotilaskotimunkki 20-30 kpl
5 dl vettä
100 g (1 1/4 dl) hienoa sokeria
1 muna
50 g hiivaa
100 g leivontamargariinia
15 g (2,5 tl) suolaa
noin 1 kg (15 dl) vehnäjauhoja
Lisäksi:
2 l öljyä paistamiseen
marjahilloa (sileää)
erikoishienoa sokeria (esim. Siro)
Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola, muna ja hiiva.
Lisää jauhot vähitellen taikinaa alustaen.
Lisää taikinaan pehmennetty tai sulatettu margariini.
Alusta taikina kimmoisaksi, kunnes se irtoaa käsistä ja astiasta.
Anna taikinan kohota hetki.
Pyörittele taikina munkeiksi jauhotetulla leivinalustalla. Anna kohota kaksinkertaisiksi.
Paista munkit öljyssä 3-4 kerrallaan, kunnes väri on kaunis. Käännä.
Nosta kypsät munkit talouspaperille valumaan.
Pursota munkkien sisään hilloa (lääkeruiskulla, pursottimella tai hillotuskoneella). Kierittele hieman jäähtyneinä sokerissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti