Bon appetit!
Butternut-kurpitsapizza
POHJA
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
n. 4 1⁄2 dl vehnäjauhoja
1⁄2 tl suolaa
1 tl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Sekoita kuivahiiva-jauhoseos, suola ja hunaja veteen. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. (ps. tässä kohtaa kannattaa laittaa kurpitsa uuniin)
Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. (ps. tässä kohtaa kannattaa laittaa kurpitsa uuniin)
Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. (Kostuta pöytäpintaa hieman, jotta leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikallaan.)
Nosta pizzapohja pellille, ja anna kohota noin 10 minuuttia liinalla peitettynä.
Nosta pizzapohja pellille, ja anna kohota noin 10 minuuttia liinalla peitettynä.
TÄYTE
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulikynttä, murskattuna
1⁄2 butternutkurpitsa
1 avokado
150 g sinihomejuustoa
(juustoraastetta, noin kourallinen)
tuoretta pinaattia
anananskirsikoita
Puolita butternut-kurpitsa, paahda se 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia ja leikkaa se tämän jälkeen kuutioiksi. Butternutkurpitsan voi vaihtoehtoisesti kuutioida ja keittää vedessä pehmeäksi.
Sekoita oliiviöljy ja valkosipuli.
Leikkaa avokado siivuiksi.
Levitä oliiviöljy-valkosipuliseos pizzapohjalle ja laita butternut kuutiot (ja juustoraaste tähän väliin, jos laitat sitä), pinaatti ja sinihomejuusto päälle.
Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Koristele tuoreilla pinaatinlehdillä, avokadosiivuilla ja ananaskirsikoilla. Valuta oliiviöljyä päälle.
Pizza paistuu myös grillissä öljyllä voidellun folion päällä, jolloin pohjaa paistetaan ensin 2-3 minuuttia molemmin puolin, minkä jälkeen lisätään vasta täytteet.
Resepti: Louise Mérus/Two Oceans (vähän muokattu)
Leikkaa avokado siivuiksi.
Levitä oliiviöljy-valkosipuliseos pizzapohjalle ja laita butternut kuutiot (ja juustoraaste tähän väliin, jos laitat sitä), pinaatti ja sinihomejuusto päälle.
Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Koristele tuoreilla pinaatinlehdillä, avokadosiivuilla ja ananaskirsikoilla. Valuta oliiviöljyä päälle.
Pizza paistuu myös grillissä öljyllä voidellun folion päällä, jolloin pohjaa paistetaan ensin 2-3 minuuttia molemmin puolin, minkä jälkeen lisätään vasta täytteet.
Resepti: Louise Mérus/Two Oceans (vähän muokattu)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti