maanantai 19. marraskuuta 2018

Puolukka-laku-kauracookiet

Paksut ja pehmeät kaurakeksi saavat makua lakritsasta ja puolukasta. Kun käytät tummaa Muscovado-sokeria ja lisäät lakritsijauhetta, saat lakritsaisen perustaikinan, johon puolukat tuo kirpeyttä. Vaihdoin 1 dl jauhoja kookoshiutaleisiin, mutta jos et halua kookoshiutaleita taikinaan, niin laita joko 4 dl jauhoja tai 4 dl kaurahiutaleita, jotta kuiva-aineiden määrä on sama. Jotta puolukat pysyvät kokonaisina ei taikinaa voi kovin vaivata. Tangon pyörittäminen on enemmän nopea tangoksimuotoilu, jotta palat pääsee leikkaamaan. Muotoile palat nopsaan ja laita heti paistumaan.
Taikina ei kovasti levinnyt vaan palat pysyivät sen muotoisina kuin olin ne leikannut ja sormin muotoillut. Paksuja niistä tuli mutta hyviä ja pehmeitä.


Puolukka-laku-kauracookiet

200 g voita tai margariinia

2 dl sokeria (Muscovado)

2 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kookosjauhoja

3 dl kaurahiutaleita

1 rkl lakritsijauhoa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljajauhetta

2 dl pakastepuolukoita

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat. Sekoita seokseen nopeasti yhdistetyt kuivat aineet. Lisää jäiset puolukat kevyesti sekoittaen, ettei puolukat mene rikki eivätkä sula.

Pyöritä taikina tangoksi ja jaa 25-30 osaan. Muotoile pyöreiksi mutta varo ettei puolukat rikkoonnu. Laita ne leivinpaperille pellille, jätä hieman leviämisvaraa.

Paista 200 asteessa n. 12 min, kunnes cookiet ovat kauniin vaaleanruskeita. Anna jäähtyä hyvin ja säilytä kannellisessa purkissa.

Cookiet ovat paksuja ja pehmeitä ja kun käsittelet taikinaa hellästi, myös puolukat ovat kokonaisia. Jos tangoksi leipominen ei onnistu eli taikina on niin pehmeää ja tarttuu käsiin, niin nostele kahdella lusikalla leivinpaperille kasoja, joita voit vähän muotoilla lusikoiden avulla. Koska taikina ei paljon leviä, niin kasat paistuvat siihen muotoon, kun olet ne jättänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti