Kauraiset muffinisämpylät 12 kpl.
3 dl vettä
1 rkl siirappia
50 g sulaa rasvaa esim. voita/ pullomargariinia/öljyä
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
noin 5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
Sekoita kuivat aineet, lisää ne 42 asteisen veden joukkoon, jossa on siirappi ja sula rasva. Jos tarvetta, lisää jauhoja sekoittaen sen verran että taikina jää tahmeaksi ja pehmeäksi.
Anna taikinan kohota 20 minuuttia liinan alla.
Voitele rasvalla muffinipelti, jaa jauhotetuin lusikoin pehmeä taikina koloihin. Taputtele jauhotetuin sormin hieman tasaiseksi, jos tarvetta.
Anna kohota 30 minuuttia, paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Kippaa sämpylät leipäkoriin ja laita leivinliina hetkeksi päälle ennen tarjoilua.
Tarjoile esim. iltateen kera!
Myslisämpylät muffinivuokassa 12 kpl.
3 dl vettä
1 rkl siirappia
50 g sulaa rasvaa esim. voita/pullomargariinia/öljyä
2 dl mysliä
0,5 tl suolaa
noin 4 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
Sekoita kuivat aineet, lisää ne 42 asteisen veden joukkoon, jossa on siirappi ja sula rasva. Jos tarvetta, lisää jauhoja sekoittaen sen verran että taikina jää tahmeaksi ja pehmeäksi.
Anna taikinan kohota 20 minuuttia liinan alla.
Voitele rasvalla muffinipelti, jaa jauhotetuin lusikoin pehmeä taikina koloihin. Taputtele jauhotetuin sormin hieman tasaiseksi, jos tarvetta.
Anna kohota 30 minuuttia, paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Kippaa sämpylät leipäkoriin ja laita leivinliina hetkeksi päälle ennen tarjoilua.
Tarjoile esim. iltateen kera!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti