Lakkakääretorttu
pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
väliin:
1-1,5 dl lakkahilloa
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa Lakka
(1 rkl lakkalikööriä)
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa n. 10 min.
Kumoa pohja kookoshiutaleilla, seesaminsiemenillä tai sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Jäähdytä.
Levitä lakkahillo, jonka olet notkistanut liköörillä tai pelkästään sekoittamalla jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Levitä myös lakkarahka tortulle tiputtamalla rahka isoina palloina eri kohtiin ja levittämällä lastalla aukot umpeen.
Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Laita kylmään jäähtymään, jotta torttua on helpompi leikata.
Tarjoa kääretorttu jälkiruokana kahvin/teen kanssa.
Vinkki 1
Leivinpaperin saa helpommin irti kääretorttupohjasta, kun laittaa märän, puhtaan keittiöpyyhkeen kumotun kääretortun päälle leivinpaperille jäähtymisen ajaksi tai sivelee kostealla liinalla kumottua pohjaa, jotta paistopaperi kostuu ja irtoaa helpommin torttupohjasta.
Vinkki 2
Jos haluat kuorruttaa kääretortun ja koristella pinnan, niin vatkaa täytteeseen lisäksi 1 purkki (3,3 dl) kuohukermaa ja yhdistä rahkaan. Näin vaahto on riittoisaa ja sitä voi täytteen lisäksi levittää tortun pinnalle ja koristella vaikka keltaisilla nonparelleilla tai karkkirakeilla. Pääsiäisen leivosherkku!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti