Tämä helppo pannakotta-resepti löytyy Valion uudesta lakalla maustetusta rahkapurkista. Iloisen keväinen ja keltainen annos sopii vaikka pääsiäisen jälkiruuaksi.
Lakkapannacotta
2 dl Valio kuohukermaa
2 dl Valio kuohukermaa
0,5 dl fariinisokeria
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa lakka
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa lakka
päälle:
1 dl lakkahilloa
1 rkl lakkalikööriä tai tyrnilikööriä
Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua 10 - 15 min välillä sekoittaen, kunnes seos alkaa paksuuntua. Seos jähmettää jälkiruoan kylmetessään jääkaapissa.
Anna seoksen jäähtyä (esim. kylmässä vesihauteessa), välillä sekoittaen kuorettumisen estämiseksi.
1 dl lakkahilloa
1 rkl lakkalikööriä tai tyrnilikööriä
Anna seoksen jäähtyä (esim. kylmässä vesihauteessa), välillä sekoittaen kuorettumisen estämiseksi.
Lisää rahka, sekoita tasaiseksi. Kaada seos 3 - 4 pienehköön annoslasiin. Peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 3 h.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti