perjantai 19. huhtikuuta 2019

Helppo lakkapannacotta vain kolmella aineella + hillokoriste

Tämä helppo pannakotta-resepti löytyy Valion uudesta lakalla maustetusta rahkapurkista. Iloisen keväinen ja keltainen annos sopii vaikka pääsiäisen jälkiruuaksi.

Kermainen kinuskikastike jähmettää lakkarahkapohjaisen pannacotan, joten tässä on vaihtoehto valmistaa pannacotta ilman liivatetta. Pieni likööritilkka tekee hyvän säväyksen pinnalle tulevalle lakkahillolle, mutta sen voi halutessaan jättää toki pois.


Lakkapannacotta

2 dl Valio kuohukermaa
0,5 dl fariinisokeria
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa lakka

päälle:
1 dl lakkahilloa
1 rkl lakkalikööriä tai tyrnilikööriä

Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua 10 - 15 min välillä sekoittaen, kunnes seos alkaa paksuuntua. Seos jähmettää jälkiruoan kylmetessään jääkaapissa.
Anna seoksen jäähtyä (esim. kylmässä vesihauteessa), välillä sekoittaen kuorettumisen estämiseksi.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi. Kaada seos 3 - 4 pienehköön annoslasiin. Peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 3 h.

Notkista lakkahillo tilkkasella likööriä tai vettä. Valuta pannacottien pinnalle. Tarjoa jälkiruokana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti