Klementiini-avokado-lohisalaatti
1 ruukku lehtisalaattia ja pussi salaattisekoitusta
3 (300 g) klementiiniä
1 (300 g) syöntikypsä avokado
1 pkt (n. 300 g) lämminsavukirjolohta
1/2 dl tilliä hienonnettuna
Kastike
balsamicoa tai tummaa balsamietikkakastiketta
Revi salaatti vadille ja kaada salaattisekoituspussi mukaan Viipaloi kuoritut klementiinit. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi & koverra hedelmäliha lusikalla kuorestaan. Paloittele savukirjolohi.
Asettele klementiini- ja avokadokuutiot sekä kalapalat salaattipedille. Ripottele pinnalle tilliä. Valuta päälle kastiketta juuri ennen tarjoamista.
Hauska salaatti-idea. Aika harvoin tulee heitettyä klemmareita salaattiin, mutta tällä kokoonpanolla voisikin toimia. Inspiroiduin :)
VastaaPoistaKiitos! Nyt keskitalvella oli ihania klementiinejä, joiden maku sopi hyvin loheen. Yksinkertainen homma. Teen aika usein että ostan valmiin salaattipussin ja heittelen jotain yksinkertaista päälle. Avokado on aika vakio - siitä saa hyviä öljyjä. Siemeniä käytän paljon myös - antavat rapsakkuutta. Kalaa joko mukaan tai sitten paistan pääraaka-aineeksi.
PoistaTeetkö sunnuntailounaan? Kerro mitä pidit, kun kokeilit :)