Mutta jääkaappia pitäisi tyhjentää ja vieraita on vielä tulossa. Mitä pientä suolaista kahvin kanssa, jolla voi korvata kevyen lounaan? Suolaisia pikkumuffineita, joita en kerinnyt tekemään vapun piknikille, joka myös jäi tekemättä…
En löytänyt sopivaa ohjetta, joten tässä ihan näppituntumalla italialaisittain maustettu taikina, johon on upotettu kaikkea pientä kaappien kätköistä. Erittäin hyvä resepti kun haluaa helpottaa hävikin uhkaa.
Suolaiset pikkumuffinit (muffinssit)
kuivat aineet
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
kosteat aineet
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna
0,5 dl öljyä esim. aurinkokuivatuiden tomaattien öljy
0,5 dl maitoa
mausteet
5-6 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
0,5 paprika kuutioituna
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
n. 1 dl siemeniä paahdettuna
ripaus suolaa ja vähän mustapippuria myllystä
muffinin sisälle
12 kpl mini mozzarellapalloa
12 kpl kirsikkatomaattia tai pieni lohko isompaa tomaattia
muffinin päälle
juustoraastetta, esim. mozzarellaraastetta
12 kpl oliiveja
Valmistus on helppoa. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sipaise muffinivuokiin hieman rasvaa.
Sekoita kuivat aineet yhteen omassa astiassa ja toisessa astiassa kosteat aineet. Silppua mausteaineet, kuten aurinkokuivatut tomaatit, paprika, timjami. Paahda siemenet ja kierrä suolaa ja pippuria myllystä mausteiden päälle. Kaada päälle nesteet ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa liikaa.
Vinkki: aurinkokuivatut tomaatit on helpoin silputa saksilla. Veitsen kanssa tulee turhaa näpertämistä.
Kokoa muffinit niin, että ensin laitat muffinivuokien pohjalle ruokalusikallisen taikinaa. Sitten painat taikinaan yhden mozzarellapallon ja lohkon tomaattia tai pikku kirsikkatomaatin. Sitten toinen ruokalusikallinen taikinaa päälle, hieman muotoilua ja lopuksi ripottele päälle juustoraastetta noin teelusikallinen. Koristele oliivilla.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Muffinit ovat parhaita tuoreina, suoraan uunista. Mukava sunnuntaileivonnainen ja valmistuu sillä aikaa, kun uuni kuumenee.
Sekoita kuivat aineet yhteen omassa astiassa ja toisessa astiassa kosteat aineet. Silppua mausteaineet, kuten aurinkokuivatut tomaatit, paprika, timjami. Paahda siemenet ja kierrä suolaa ja pippuria myllystä mausteiden päälle. Kaada päälle nesteet ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa liikaa.
Vinkki: aurinkokuivatut tomaatit on helpoin silputa saksilla. Veitsen kanssa tulee turhaa näpertämistä.
Kokoa muffinit niin, että ensin laitat muffinivuokien pohjalle ruokalusikallisen taikinaa. Sitten painat taikinaan yhden mozzarellapallon ja lohkon tomaattia tai pikku kirsikkatomaatin. Sitten toinen ruokalusikallinen taikinaa päälle, hieman muotoilua ja lopuksi ripottele päälle juustoraastetta noin teelusikallinen. Koristele oliivilla.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Muffinit ovat parhaita tuoreina, suoraan uunista. Mukava sunnuntaileivonnainen ja valmistuu sillä aikaa, kun uuni kuumenee.
Kiitos ohjeesta, näitä teen synttärikahville! :)
VastaaPoistaKiva. Muistan kun tein näitä vieraille, jotka tulivat mökille ensi kertaa ja minulla ei oikein ollut mitä tarjota, mutta jääkaapissa oli kaikkea pientä jämää.. Ja sitten kun laitoin nämä tarjolle, niin jännitin miltä ne maistuvat, kun kehitin ohjetta sitä mukaa kun tein. Otin ne suoraan uunista pöytää ja varovasti maistettiin, mutta olivat niin hyviä, että 12 muffinia katosi aika hyvin neljälle hengelle :)
PoistaEi tietysti saisi tunnustaa että lyö vieraille ex tempore leivonnaisia ilman maistamista, mutta....