Minunkin blogista löytyy monta eri versiota korvapuusteista, joten tänä syksynä teen Kanelipullapäivän kunniaksi korvapuustit omenahillolla. Näin syntyy omena-kanelipullia, jotka ovat pehmeitä ja syntisen hyviä – ainakin jos haluat katsoa vähän koloreiden perään.
Olisin tehnyt hillon itse, mutta olen vienyt kaikki omenat etelään, joten täällä mökillä jouduin turvautumaan kaupan omenamarmeladiin. Hyvä niin – ainakin se pysyi hyvin pullan välissä. Kannattaa ostaa paistonkestävää, jotta hillo/marmeladi ei sula pullan sisään. Ja laita paljon kanelia väliin – kanelipullapäivän kunniaksi!
Omena-kanelipuustit
Perustaikina
2,5 dl maitoa
1 pussihiivaa
100 g voita tai margariinia sulana
0,5 tl suolaa
0,5 - 1 dl sokeria
1 muna
0,5 rkl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
väliin: omenamarmeladi (paistonkestävä), pullomargariini, kaneli
voiteluun: munaa
koristeluun: raesokeria, mantelirouhetta/-lastuja
Lämmitä maito 42 asteiseksi. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää 2/3 osaa jauhoja, joihin on kuivahiiva sekoitettu.
Lisää rasva ja loput jauhot, alusta taikina. Vaivaa hetken ja jätä sitten liinan alle puoleksi tunniksi kohoamaan.
Kaada kohonnut taikina leivinalustalle ja kauli se levyksi. Levitä levylle ensin omenamarmeladi ja sitten loraus pullomargariini. Sirottele kanelia runsaasti, mutta tasaisesti levylle.
Kääri taikina rullalle ja leikkaa se paloiksi. Laita palat pellille tai irtopohjavuokaa ja nostata vielä puolisen tuntia.
Voit laittaa palat myös muffinivuokiin ja paistaa pikkupullina.
Älä laita liikaa hilloa ja margariinia, jotta ne eivät pursuile levyn välistä kun rullaat sitä.
Kun pullat ovat kohonneet, voitele ne munalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista bostonpullaa 200 asteessa noin 30 minuuttia ja pikkupullia 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Anna jäähtyä liinan alla ja tarjoa vaikka iltapäiväkahvin kanssa.
Kaksi pullaa: korvapuustit ja vaniljakierteet - linkki
Perustaikina
2,5 dl maitoa
1 pussihiivaa
100 g voita tai margariinia sulana
0,5 tl suolaa
0,5 - 1 dl sokeria
1 muna
0,5 rkl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
väliin: omenamarmeladi (paistonkestävä), pullomargariini, kaneli
voiteluun: munaa
koristeluun: raesokeria, mantelirouhetta/-lastuja
Lämmitä maito 42 asteiseksi. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää 2/3 osaa jauhoja, joihin on kuivahiiva sekoitettu.
Lisää rasva ja loput jauhot, alusta taikina. Vaivaa hetken ja jätä sitten liinan alle puoleksi tunniksi kohoamaan.
Kaada kohonnut taikina leivinalustalle ja kauli se levyksi. Levitä levylle ensin omenamarmeladi ja sitten loraus pullomargariini. Sirottele kanelia runsaasti, mutta tasaisesti levylle.
Kääri taikina rullalle ja leikkaa se paloiksi. Laita palat pellille tai irtopohjavuokaa ja nostata vielä puolisen tuntia.
Voit laittaa palat myös muffinivuokiin ja paistaa pikkupullina.
Älä laita liikaa hilloa ja margariinia, jotta ne eivät pursuile levyn välistä kun rullaat sitä.
Kun pullat ovat kohonneet, voitele ne munalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista bostonpullaa 200 asteessa noin 30 minuuttia ja pikkupullia 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Anna jäähtyä liinan alla ja tarjoa vaikka iltapäiväkahvin kanssa.
Jätä pullien väliin vähän nousuvaraa. Kun taikina kohoaa, kolot täyttyvät ja boston tulee kiinteäksi. |
Muita korvapuustireseptejä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti