Nyt syksyllä, kun juurekset ovat aivan tuoreita ja niitä löytyy kaupasta/torilta monta mielenkiintoista lajia, ne ovat hyvä lisuke pihvien kanssa. Uunijuurekset ovat myös minun lempilisuke – tai vaikka pelkästään syötynä kokonainen kasvisateria. Niitä voikin valmistaa vähän reilusti ja syödä seuraavana päivänä pikku lounaaksi.
Aloita ensin juuresten tekeminen, koska pihveihin menee vain hetki. Mutta ota tässä vaiheessa lehtipihvit huoneenlämpöön, koska niiden pitää olla huoneenlämmössä ainakin tunti ennen paistamista.
Uunijuurekset
4 porkkanaa (voi olla erivärisiä porkkanoita kuten keltaisia tai punaisia oranssien lisäksi)
3 kelta- tai punasipulia, jos ne ovat kesäsipulia, laita myös varret mukaan
1-2 palsternakkaa
4 punajuurta
pala mukulaselleriä
1 kyssäkaali
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1-2 tl timjamia
Kuumenna uuni 200-225-asteiseksi. Kuori porkkanat, sipulit, palsternakka, punajuuret, selleri ja kyssäkaali. Leikkaa kaikki juurekset lohkoiksi tai kookkaiksi paloiksi. Voitele uunivuoka öljyllä, laita kasvikset vuokaan, kääntele ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
Kypsennä noin 35 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Lehtipihvit
naudanlihaa valmiiksi pihveiksi leikattuna
suolaa ja pippuria myllystä
voita ja öljyä paistamiseen
(maustevoinappi)
Lehtipihvien paistaminen
Nuiji lehtipihvit vähän ohuemmiksi lihanuijalla vaikka tuorekelmun tai voi-/leivinpaperin välissä. (paperi tosin rikkoontuu helposti).
Kuumenna (valurauta-)pannussa tilkka öljyä ja nokare voita. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma.
Laita pihvi pannulle. Käännä pihvi, kun lihan pintaan nousee lihasnestettä. Lehtipihvi kypsyy noin minuutissa/puoli.
Mausta kypsä pihvi suolalla ja pippurilla.
Tarjoile heti uunijuuresten ja maustevoinapin kanssa.
Lehtipihvien paistaminen
Nuiji lehtipihvit vähän ohuemmiksi lihanuijalla vaikka tuorekelmun tai voi-/leivinpaperin välissä. (paperi tosin rikkoontuu helposti).
Kuumenna (valurauta-)pannussa tilkka öljyä ja nokare voita. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma.
Laita pihvi pannulle. Käännä pihvi, kun lihan pintaan nousee lihasnestettä. Lehtipihvi kypsyy noin minuutissa/puoli.
Mausta kypsä pihvi suolalla ja pippurilla.
Tarjoile heti uunijuuresten ja maustevoinapin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti