Empanadat ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä kun maut ovat hieman tasoittuneet.
Murotaikina makeisiin empanadoihin
100 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 muna
3,5 - 4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita leivinjauhe ja kaneli jauhoihin ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Omena-rusinatäyte
pala voita
0,5 dl ruokosokeria tai 2 rkl ruokosokerisiirappia
3 hapanta omenaa, kuorittuna ja kuutioituna
1 tl kanelia
¼ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
0,5 limen kuori ja mehu
1 dl rusinoita
(loraus rommia)
Kuutioi omena ja paistele hetki kuutioita voissa pannulla. Lisää limenkuoriraaste ja mehu sekä sokeri tai siirappi. Sekoita ja lisää mausteet. Sekoita ja nosta liedeltä sekä lorauta rommi sekaan, jos laitat sitä. Anna täytteen jäähtyä.
Empanadojen kokoaminen
Kaulitse taikina noin kolmen millimetrin paksuiseksi levyksi ja ota pyöreitä, noin 11 cm halkaisijalla olevia piiraita muotilla.
Laita piiraaseen 0,5 - 1 rkl täytettä ja taita kahtia. Painele sormella tai veitsen pyöreällä tyvellä pieni rypytys puoliympyrän reunaan ja sulje taikina.
Murotaikina on murenevaa, joten taita taikina varovaisesti, jotta saat täytteen kohdan pysymään ehjänä.
Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Tämä resepti osallistuu 100 tapaa käyttää rusinaa -kilpailuun. Käy katsomassa kilpailureseptejä ja äänestämässä omaa suosikkiasi. Linkki kisaan tässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti