Yrttimarinoitu karitsankare ja uunikasvikset kahdelle
noin 500 g karitsankaretta, kalvot ja ylimääräinen rasva poistettuna
suolaa ja pippuria myllystä
Yrttimarinadi:
5 rkl tuoretta minttua (hienonnettuna)
2 rkl lehtipersiljaa (hienonnettuna)
2 rkl tuoretta timjamia (hienonnettuna)
1 rkl tuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
4 kpl valkosipulinkynttä (murskattuna tai pilkottuna)
3,5 dl rypsiöljyä
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita marinadi pussiin kareen kanssa ja mausta yrttimarinadilla karitsankaretta 1–2 vrk:n ajan jääkaapissa.
Ota kare lämpiämään tunti ennen paistamista.
Paista kare voissa pannulla molemmin puolin ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita se uunivuokaan ja nosta 180 asteiseen uuniin noin 15-20 minuutiksi. Paistoaika riippuu siitä, miten kypsää karetta haluat.
55 °C – 58 °C medium, 64 °C– +70 °C täysin kypsä
Ota uunista ja anna vetäytyä folioon peitettynä muutama minuutti (10 min).
Leikkaa kare luiden välistä kyljyksiksi. Tarjoile uunikasvisten kanssa.
Vinkki: Tee uunikasvikset ensin ja paista kare vasta viimeisenä.
Uunikasvikset
porkkanaa
punajuurta
lanttua
palsternakkaa
perunaa
paprikaa
sipulia
öljyä
suolaa, pippuria
yrttejä
Kuori kasvikset ja pilko ne uunivuokaan reiluina paloina. Kaada päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla sekä tuoreella timjamilla.
Käytin pääsiäisen yrttejä toistavaa Keiju-öljyä, missä on valkosipulia ja yrttejä. Näin uunijuureksissa on samoja makuja kuin karitsassa.
Paahda uunissa 200 asteessa noin tunnin. Tarjoa karitsan kanssa.
Rauhallista Pääsiäistä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti