tiistai 8. maaliskuuta 2016

Omenakukka Nutella-pullan tapaan

Nutella-pullan lisäksi leivoin viikonloppuna omenakukan. Eli peruspullataikina, leikkaus Nutella-pullan tapaan, mutta kerroksiin tulee väliin pullomargariinia, omenaa ja kanelia. Omena voi olla omenahilloa tai marmeladia – tai sitten uutuus, jonka löysin Citymarket-kaupasta lauantaina Paistetut omenanpalat. Eli tässä tuotteessa on yli 80 % omenaa ja vain noin 18 % sokeria. Omenakuutiot ovat pikkurillinpään kokoisia ja selkeästi koossa pysyviä. Hillo ei ole kovin vetistä, mikä on hyvä, että se pysyy pullan välissä. Hieman palat olivat suuria, jotta pullasta olisi tullut kovin kaunista, mutta Bengt sai omena-kanelipullansa – ja se oli pääasia!

Pullataikinan tein Nutella-pullan ohjeen mukaan, mutta vaihdoin pari desiä jauhoista kokojyvävehnäjauhoon, joten pulla on tummempaa kuin perusvehnäpulla. Myös munia oli hieman enemmän kuin peruspullassa.

Katso pullataikinan ja Nutella-pullan leikkauksen ohje täältä.

Omena-kanelikukka
Ensin rasvaa, esim. pullomargariinia, sitten omanaa ja lopuksi kanelia - näin 3 kerrosta ja lopuksi päällyskerros ja leikkaamaan...

Osa omenanpaloista vähän pursui leikkauskohdista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti