Nyt croissantien kimppuun. Otin ohjeen ihan suoraa Pirkan sivuilta. Croissantit olivat ihan hyviä, vähän pullamaisempia kuin hötöiset mitä kaupasta saa. Näissä oli enemmän makua ja syömistä. Tosi hyviä, ei kyllä sama lehtevä suutuntuma, vaikka käänsin ja kaulitsin taikinaa pari ylimääräistä kierrosta.
Kannattaa kuitenkin kokeilla. Voisarviksi oikein maukkaita!
Croissantit eli ranskalaiset voisarvet
50 g hiivaa
2,5 dl maitoa
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g kylmää voita
voiteluun: kananmunaa
täyte: brie-juustoa, hilloa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, suola ja 6 1/2 dl jauhoja. Jätä noin 1 1/2 dl jauhoja leivontaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 40 cm).
Leikkaa jääkaappikylmä voi viipaleiksi esim. juustohöylällä. Levitä viipaleet taikinalle niin, että puolet taikinalevystä peittyy ja reunoille jää taikinaa näkyviin pari senttiä. Taita rasvaton taikinapuolikas rasvalevyn päälle.
Käännä taikina niin, että pitkä taitettu reuna tulee leipojaan päin. Kauli taikina kevyesti painellen suorakaiteen muotoon ja taita kolmeen kerrokseen. Kauli ja taita samalla tavoin 2-3 kertaa. Anna taikinan tarvittaessa levätä kylmässä kaavilointien välillä.
Leikkaa taikina kahtia. Kauli kummatkin palat pyöreiksi levyiksi (halkaisijaltaan noin 30 cm). Leikkaa levyt kahdeksaan osaan kolmioiksi (pizzaleikkuri oli hyvä työkalu tähän hommaan). Kääri levyt rullalle leveästä sivusta kärkeen päin. Nosta sarvet pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin tunti. Älä nosta peltiä uunin päälle, sillä lämpimässä rasva pehmenee.
suklaacroissaint |
Voitele sarvet munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä peittämättä.
Tarjoa peruscroissantit täytettynä juustoilla ja hillolla.
Suklaacroissant maistuu jälkiruoaksi... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti