Ihana lauantaipäivä – aurinko paistoi ja oli kiva tehdä puutarhatöitä. Puutarhassa touhutessa uunibataatit kypsyivät ihan itsekseen. Kävin välillä sammuttamassa uunin ja kun olimme valmiit ulkona, niin ruokakin oli valmis.
Tässä tosi helppo resepti. Voit tehdä tämän myös uuniperunoilla. Pese ja lado uunivuokaan muutama punainen Rosamunda peruna ja toimi muuten samoin.
Rypsiöljynä käytin Rauhansuun Myssyfarmin kylmäpuristettua rypsiöljyä, jonka makuun olen tykästynyt. Lisäksi kotimainen rypsiöljy on monipuolista käyttää ja terveellistä.
Uunibataatit
1-2 bataattia
rypsiöljyä
suolaa, pippuria
tuoretta tai kuivattua timjamia
Pese bataatit hyvin ja leikkaa pois huonot kohdat. Halkaise bataatit ja laita uunivuokaan. Sivele bataatit öljyllä ja jauha niihin hieman suolaa ja pippuria. Riivi tuoreita timjamin lehtiä tai ripottele kuivattua timjamia puolikkaille.
Laitan uuniin 180 asteeseen noin 30-50 minuuttia, riippuen bataattien koosta.
Bataattien kypsyessä tee niille täyte, vaikka katkaravuista.
Katkaraputäyte
180 g katkarapuja
kuumaa vettä
valmista sitruunavinaigrettea
Kaada ravut kulhoon ja kaada kuuma vesi päälle. Älä seisota, vaan kaada saman tien siivilään valumaan. Näin ravut ovat sulatettu.
Ravistele niitä siivilässä ja painele talouspaperilla isommat vedet pois. Pilko isompia katkarapuja, jos haluat ja laita ne uudelleen kulhoon. Kostuta niitä hieman sitruunavinaigrettella ja jätä marinoitumaan hetkeksi.
1 punasipuli pilkottuna
1 Cuisine Crème Fraiche Tilli & Sitruuna
tuoretta tilliä
suolaa, pippuria
Pilko sipuli ja kaada katkarapujen päälle. Lisää ranskankerma ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla sekä pilko tuoretta tilliä sekaan.
Tarjoile uunibataattien tai -perunoiden kanssa. Lisänä sopivat vihersalaatti sitruunavinaigrettella kostutettuna ja tuore leipä.
Jos sinulla ei ole valmista sitruunavinaigrette, katso ohje tästä tai käytä sitruunan mehua tai vaaleaa viinietikkaa saadaksesi pientä kirpeyttä kastikkeeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti