torstai 14. huhtikuuta 2016

Marianne cupcakes

Samalla kun leivoin sämpylöitä töihin, halusin tehdä pieniä muffineita, jotka valmistuvat pelkästään sekoittamalla taikina ja kaatamalla muffinivuokiin. Helppoa ja nopeaa. Lyhyen googlailun jälkeen löysin Herkkuhovin sivuilta sopivan pohjan ja lisäsin taikinaan yhden Marianne rouheen. Jääkaapissa oli avattu kerma, joten se sai mennä sekaan. Sokerista vaihdoin puolet ruokosokeriin ja käytin isoja munia taikinaan. Taikinan tekoon meni ehkä 10 min + paistoaika, joten puolessa tunnissa tulevat nämä herkut valmiiksi. Minulla oli jääkaapissa valmis pussi suklaapursotusta, joten käytin sen näihin, mutta hyvältä maistuivat myös ilman koristeita.



Marianne cupcakes eli Helpot muffinit á la Herkkuhovi

3.5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl kermaa tai muuta nestettä (maito, mehu...)

2 munaa

100g sulaa voita tai pullomargariinia

1 pussi Marianne rouhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon neste, munat sekä rasva. Sekoita. Lisää viimeisenä Marianne rouhe.
Jaa muffinivuokiin, paista uunin keskitasolla 200-asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat koristella muffinit, niin tästä löytyy kiva suklaapursotus, jota voi vaikka maustaa hieman piparminttutipoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti