Kana Tikka Masala vähän oikaisten
1 rkl jogurttia tai tilkka kermaa
2 rkl valmista tikka-masala -mausteseosta
400-500g kananrintapaloja
1 rkl inkivääriraastetta/-tahnaa
1 rkl korianteritahnaa
1 tl chilitahnaa, esim. Sambal Oelek
3 valkosipulinkynttä pilkottuna
1 rkl hunajaa (tai 1 tl ruokosokeria)
2 rkl sitruunamehua
2 dl kermaa
200g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
suolaa ja pippuria
koristeeksi: Korianteria (/persiljaa), sitruunalohkoja ja jogurttia
Paloittele kana reiluiksi paloiksi ja laita uunivuokaan marinoitumaan jogurtin ja tikka-mausteen kanssa siksi aikaa, kun pilkot ja lisäät muut aineet. Laita myös uuni kuumenemaan.
Pilko valkosipulit, lisää tahnat ja muut mausteet sekä tomaatti ja kerma. Sekoita ja laita 200 asteiseen uuniin noin 30 min. Anna hautua ja kastikkeen kiehua kokoon – lopuksi nosta lämpö 225 ja anna kanan palojen ottaa vähän väriä.
Tarjoa naan-leivän tai basmatiriisin ja salaatin kera.
Ja koska idea intialaisesta ruuasta tuli niin myöhään, että kaikilla oli jo nälkä, niin myöskään naan-leipä ei ole aito resepti vaan mitä kaapista löytyy eli tällä kertaa jogurtin korvaa maitorahka. Aito naan-leipä löytyy täältä, mutta tämä pika-naan maistuu pika-Tikka Masalan kanssa ihan hyvin. Pikaiseksi sen tekee ensimmäisen nostatuksen poisjättäminen ja pikanostatus pellillä ennen paistoa. Näin naan-leivän ehtii leipomaan sillä aikaa, kun Tikka Masala on uunissa. Ja samalla kun Tikka Masalalle nostaa lämmön, niin uuni lämpiää myös naan-leivälle sopivaksi.
Pikaisesti tehty melkein Naan-leipä
250 g maitorahkaa
1 dl maitoa
0,5 dl öljyä tai pullomargariinia
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
2 munaa
1-2 dl vehnäjauhoja vaivaamiseen
pinnalle: sulatettua voita
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita maitorahka ja öljy toisessa kulhossa ja lämmitä ne mikrossa 42 asteiseksi. Lisää lämmin maito-jogurttiseos jauhoihin ja lisää myös munat joukkoon. Sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada taikinapallo jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa taikinaa runsailla jauhoilla käsin noin 10 minuuttia.
Jaa taikina 8 osaan ja litistä palat jauhoja apuna käyttäen joko käsin tai kaulimella ohuiksi leipäsiksi. Anna nousta pellillä, kunnes uuni on lämmin (10-15 min.). Paista kakkuset 225 asteessa noin 5 minuuttia.
Kun leivät ovat saaneet vähän väriä, nosta ne uunista ja voitele voisulalla.
pinnalle: sulatettua voita
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita maitorahka ja öljy toisessa kulhossa ja lämmitä ne mikrossa 42 asteiseksi. Lisää lämmin maito-jogurttiseos jauhoihin ja lisää myös munat joukkoon. Sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada taikinapallo jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa taikinaa runsailla jauhoilla käsin noin 10 minuuttia.
Jaa taikina 8 osaan ja litistä palat jauhoja apuna käyttäen joko käsin tai kaulimella ohuiksi leipäsiksi. Anna nousta pellillä, kunnes uuni on lämmin (10-15 min.). Paista kakkuset 225 asteessa noin 5 minuuttia.
Kun leivät ovat saaneet vähän väriä, nosta ne uunista ja voitele voisulalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti