Tee siis ensin Banaanikakku tämän ohjeen mukaan.
Anna valmiin kakun jäähtyä vähän aikaa, vaikka ulkona, jos siellä on viileää.
Tee sillä aikaa kuorrutus.
Suklaakuorrutus kakkuun
0,5-1 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
(1 rkl voita)
Laita kerma pieneen kasariin ja pilko suklaa sekaan. Lämmitä kunnes kerma lämpenee ja suklaa alkaa sulaa. Älä kuumenna liikaa. Nosta kasari liedeltä ja sekoittele rauhallisesti, kunnes suklaa on sileää - käytä välillä lämpimällä levyllä, jos tuntuu että suklaa ei sula. Älä vatkaa, että suklaa pysyy sileänä. Lisää kermaa tilkka, jos suklaa tuntuu kovin tönköltä – sen pitää olla juoksevaa, mutta ei liian valuvaa, että se pysyy kakun päällä.
Lisää lopuksi pieni nokare voita – saat suklaasta kiiltävää.
Kaada suklaa kakun päälle ja koristele vaikka banaani-irtokarkeilla tai jollain muilla värikkäillä karkeilla. Mukavaa juhlaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti