Pohjana tässä on oma gratinoitu kukkakaalivuoka-resepti, jonka kehittelin vuosi sitten Knorrin järjestämään kilpailuun. Jos haluat katsoa kukkakaali-reseptin, niin tässä linkki.
Jos teet tämän ohjeen kokonaisista parsakaaleista, voi olla syytä keittää varsia muutama minuutti, jotta ne kypsyvät samassa tahdissa nuppujen kanssa. Pelkät nuput laitoin raakana vuokaan kypsymään.
Härkis-parsakaalivuoka
400-500 g parsakaalin nuppuja
1 rasia Härkis-valmistetta
valkokastike:
25 g rasvaa (voita tai margariinia)
3 rkl vehnäjauhoja
4–5 dl punaista maitoa
½ -1 annos Knorr Fond "du Chef" Vegetable tai Knorr Fond "du Chef" Herbs
hiven valkopippuria
maustepippuria
muskottipähkinää
Kuumenna rasva kattilassa. Älä ruskista, kastikkeen pitää olla vaaleaa. Lisää jauhot heti kun rasva on sulanut ja kuohahtanut (vesi haihtunut). Anna seoksen kiehahtaa.
Lisää kylmä maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita, kunnes kastike sakenee ja riittävästi nestettä on lisätty. Anna kastikkeen kiehua hiljaa 5-10 minuuttia. Mausta. Jäähdytä hieman.
Sekoita valmiiseen kastikkeeseen hieman tuoretta rakuunaa, persiljaa ja/tai ruohosipulia.
kuorrutus/gratiini:
150 g juustoraastetta, esim. cheddar tai muuta voimakkaan makuista raastetta
1-2 munaa
Riko munat kulhoon ja vatkaa niitä hieman, että munat rikkoontuvat. Lisää juustoraaste.
Kokoa parsakaalivuoka:
Lado rasvatun uunivuoan pohjalle parsakaalit. Ripottele Härkis niiden päälle ja väliin. Kaada valkokastike päälle ja lopuksi juustoraaste-munaseos. Laita vuoka uuniin ja paista 175 asteessa 30 minuuttia tai kunnes kastike on hyytynyt ja gratiini on saanut hieman väriä.
Tarjoa ruoka salaatin ja patongin kera. Hyvää kasvisruoka-iltaa!
Buffalo-mozzarella - tomaattisalaatti sekä tuorejuustolla täytetyt chilipaprikat koristavat ja maustavat annosta. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti