Jos haluaa tästä ruokaisamman, niin riisi sopii hyvin lisukkeeksi - me söimme tätä pataa ihan näin tuoreen leivän kera.
Kurpitsa kannattaa jättää tosi isoiksi paloiksi tai muuten siitä tulee aika muusia nopeasti. Itse pilkoin myskikurpitsan vain pitkittäin isoina lohkoina, niin että sain kuoret pois ja koverrettua sisustan. Siltikin vaikka palat olivat isoja, niin kurpitsa pehmeni reippaasti.
Ruoka sopii Halloween viikonloppuun ja näin syksyyn, kun tuoretta kurpitsaa on hyvin saatavilla.
Syksyinen Cajun-kanapata
450 g marinoituja kanafileitä (yrtti-valkosipuli)
1 butternut – myskikurpitsa
1 sipuli
1 purjo
1 paprika
1 chili
2 luomu kurkumaa
1 tl Urtekramin Cajun-maustemixiä
suolaa ja pippuria
1 tlk kookosmaitoa
1 pak. pekonia
pinnalle: tuoretta korianteria
Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka.
Pilko ja kuori kurpitsa ja poista sisältä pieni siemenalue. Kuori ja pilko sipulit ja viipaloi purjo. Poista chilistä ja paprikasta siemenet ja pilko ne. Kasvikset saa olla reiluja paloja.
Lado kasvikset vuokaan ja levitä kanafileet niiden päälle.
Mausta kanafileet Cajun-mausteella. Lisää myös suolaa ja pippuria myllystä.
Kaada kookosmaito astiaan ja peitä lopuksi koko annos pekoniviipaleilla. Jos et halua laittaa pekonia, niin peitä vuoka vaikka foliolla, jotta kosteus säilyy paiston ajan vuoassa.
Laita uuniin 200 asteeseen noin 45 min. - tunniksi.
Silppua tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa ruuan päälle. Tarjoa riisin tai leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti