keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Syksyinen Cajun-kanapata

Pääsin testaamaan Urtekramin mausteita ja hurahdin heidän Cajun-maustemixiin. Tein oman kilpailutuotteeni viime kuussa maustamalla kanafileet Cajun-mausteella ja siitä syntyi ihana pizza. Testailin maustetta myös tässä kanapadassa, kun halusin tietää miten hyvin kurpitsa ja Cajun-mauste istuu yhteen kanan kanssa. Tästä tuli erilaista kanapataa, maukasta ja hieman eksoottista - eksotiikkaa lisää vielä pienet kurkumat, joita saa esim. Lidlin vihannestiskiltä sekä kookosmaito.

Jos haluaa tästä ruokaisamman, niin riisi sopii hyvin lisukkeeksi - me söimme tätä pataa ihan näin tuoreen leivän kera.

Kurpitsa kannattaa jättää tosi isoiksi paloiksi tai muuten siitä tulee aika muusia nopeasti. Itse pilkoin myskikurpitsan vain pitkittäin isoina lohkoina, niin että sain kuoret pois ja koverrettua sisustan. Siltikin vaikka palat olivat isoja, niin kurpitsa pehmeni reippaasti.

Ruoka sopii Halloween viikonloppuun ja näin syksyyn, kun tuoretta kurpitsaa on hyvin saatavilla.


Syksyinen Cajun-kanapata

450 g marinoituja kanafileitä (yrtti-valkosipuli)

1 butternut – myskikurpitsa

1 sipuli

1 purjo

1 paprika

1 chili

2 luomu kurkumaa

1 tl Urtekramin Cajun-maustemixiä

suolaa ja pippuria

1 tlk kookosmaitoa

1 pak. pekonia

pinnalle: tuoretta korianteria

Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka.

Pilko ja kuori kurpitsa ja poista sisältä pieni siemenalue. Kuori ja pilko sipulit ja viipaloi purjo. Poista chilistä ja paprikasta siemenet ja pilko ne. Kasvikset saa olla reiluja paloja.

Lado kasvikset vuokaan ja levitä kanafileet niiden päälle.

Mausta kanafileet Cajun-mausteella. Lisää myös suolaa ja pippuria myllystä.


Kaada kookosmaito astiaan ja peitä lopuksi koko annos pekoniviipaleilla. Jos et halua laittaa pekonia, niin peitä vuoka vaikka foliolla, jotta kosteus säilyy paiston ajan vuoassa.


Laita uuniin 200 asteeseen noin 45 min. -  tunniksi.


Silppua tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa ruuan päälle. Tarjoa riisin tai leivän kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti