Olisiko nyt aika kokeilla oman patongin tekoa?
Vasemmalla yrttinen pestopatonki ja oikealla tomaattinen patonki |
4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
0,5 tl sokeria
2 tl suolaa
n. 10 dl jauhoja (vehnä, hiivaleipä, sämpylä…)
1 dl öljyä tai pullomargariinia
Mittaa vesi kulhoon, lisää siihen sokeri & suola. Sekoita keskenään kuivahiiva ja noin puolet jauhoista. Lisää ne veden sekaan. Lisää jauhoja niin paljon, että taikina irtoilee käsistä ja kulhosta. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikina hyvin.
Nostata taikinaa noin 30 minuuttia. Painele tämän jälkeen ilmakuplat pois ja nostata toiset 30 minuuttia.
Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä niistä patongit tai kaulitse ne suorakaiteenmuotoisiksi levyiksi, jotka rullaat täytteen kanssa patongeiksi. Rullaa täyte samaan tapaan taikinan sisään kuin korvapuustitaikinassa. Kohota vielä 20 minuuttia.
Paista patongit 250 asteessa 10-15 minuuttia,
Vihreästä pestosta tulee helposti yrttiset patingit |
Punainen pesto antaa tomaatisen maun patonkiin |
Anna patonkien jäähtyä ilman peitteitä, jotta kuori säilyy rapeana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti