Karpaloinen kerroskakku
Pohja
250 g piparkakkutaikinaa
Täyte
400 g turkkilaista jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 prk Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli (à 200 g)
0,5 tl kardemummaa
200 g pakastekarpaloita
1,5 rkl perunajauhoja
Koristeluun piparkakkuja
Pohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm) reunaosan ja pohjan väliin.
Kauli palloksi muotoiltu taikina levyksi. Painele se vuoan pohjalle ja reunoille, n. 3 cm:n korkeuteen.
Täyte
Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Ota 2 1/2 dl seosta sivuun. Yhdistä loppuun jogurttiseokseen rahka ja kardemumma.
Sekoita jäiset karpalot ja 1 rkl perunajauhoa kulhossa. Ripottele loppu (1/2 rkl) perunajauho piparitaikinapohjan päälle.
Kaada rahkaseos kakkuvuokaan. Ripottele päälle karpalot. Valuta päälle jogurttiseos.
Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 1 h 5 min tai kunnes kypsä.
Anna jäähtyä. Irrota kakun reunat ohuella lastalla tai veitsellä ennen irtoreunan avaamista.
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti