sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Taateli-suklaakakku

Jouluna on paljon herkkuja ja vatsa on täysi jo ennen kuin kakkuun ja kahviin päästään, niin silti halusin tehdä erittäin täyteläisen, makean ja ruokaisan täytekakun, jossa on taatelia, suklaata ja portviiniä – aivan ihania makuja jo yksistään – yhdessä aivan taivaallista. Mutta varoitus! Tämä naku-kakku on todella täyteläinen – pidä tauko ennen kuin sukellat tähän nautintoon – jos sinulla ei sitten ole erillistä jälkiruokavatsaa jo vetää herkkuja, vaikka tukevan jouluaterian jälkeen!

Kakku on gluteeniton. 


Taateli-suklaakakku

Pohja

1 pkt kivettömiä taateleita (250 g)

1 dl vettä

0,5 dl portviiniä

2 dl fariinisokeria

150 g voita

2 munaa

3,5 dl mantelijauhoja (hienojakoisia)

0,5 dl perunajauhoja

1 rkl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1,5 tl piparkakkumaustetta

¼ tl suolaa

vuokaan: 1 rkl voita ja 1 rkl mantelijauhoja

Silppua taatelit ja tarkista, ettei niissä ole kiviä. Mittaa kattilaan taatelit, vesi, portviini ja fariinisokeri. Keitä keskilämmöllä välillä sekoitellen, jotta seos soseutuu.

Lisää kuutioitu voi. Anna sen sulaa ja nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä kädenlämpimäksi. Sekoita joukkoon munat.

Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne jäähtyneeseen taateliseokseen.

Pingota leivinpaperipala irtopohjavuokaan (18-20 cm). Voitele vuoan reunat voilla ja jauhota mantelijauholla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 45-50 min tai kunnes kakkuun pistettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.

Irrota pohja jäähtyneenä vuoasta. Leikkaa kakku sahalaitaisella veitsellä kahdeksi kerrokseksi vasta täysin jäähtyneenä. Tee suklaa mousse.


Suklaamousse

150 g voita (huoneenlämpöistä)

300 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä, huoneenlämpöistä)

3 dl tomusokeria

300 g tummaa suklaata

0,5 dl portviiniä

Vatkaa voi notkeaksi ja lisää sekaan tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi. Varmista, että seos on huoneenlämpöistä ennen kuin lisäät siihen suklaan.

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valuta se voi-sokeriseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi portviini ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita massa pursotinpussiin.

Kostutus: 0,5 dl portviiniä

Koristelu: 1 tl kultaisia koristerakeita

Kokoa kakku.

Nosta alimmainen kakkupohja tarjoiluvadille ja kostuta se puolella portviiniä. Pursota tai levitä päälle puolet suklaamoussesta.

Nosta täytteen päälle toinen kakkupohja ja kostuta sekin portviinillä. Pursota loput moussesta pinnalle.

Koristele kakku koristerakeilla. 


Tarjoile kahvin kera. Resepti on uudesta joulun Maku-lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti